1. Am incredere in Viata. Viata vine de demult si va merge mai departe. A avut multe obstacole colective – razboaie, schimbari climatice, epidemii, poluare, consumerism excesiv…Si altele la nivel individual – lipsa de grija fata de noi insine, fata de corpul nostru, fata de relatiile noastre, fata de mediul inconjurator.
  E un moment bun sa intram in contact cu ceva profund uman (frica de moarte, frica de boala, frica de moartea/ boala cuiva apropiat). Este de asemenea un moment bun sa ma intreb – este frica mea sau a altcuiva (demult nu am mai simtit atata frica in “aer”, de multe ori indusa artificial). Si sa ma scutur de fricile care nu sunt ale mele.
  Pot sa aleg sa hranesc frica sau, mult mai bine, sa ma concentrez pe dorinta din spatele fricii – DORINTA DE A TRAI bine, usor, sanatos, frumos.
  Tu cum poti sustine mai mult Viata astazi?
  2. Ma conectez cu Sufletul meu. In mod paradoxal, cea mai eficienta masura este sa stam acasa. Iar acasa nu inseamna doar locuinta, ci casa sufletului. In aceste zilele descoperim cat de mult ne-am risipit in exterior – la serviciu, in activitati cu copiii, in socializare uneori superficiala…Este ceea ce face de fapt orice gripa – ne opreste din agitatie și ne forteaza sa ne odihnim.
  E o ocazie buna sa ne întoarcem la noi, sa ne ascultam si sa ne ingrijim…cu rabdaresși blandete.
  Tu cum poti sa ai grija de sufletul tau astazi?
  3. Accept vulnerabilitatea. Intr-o lume dominata de control, aceasta epidemie ne arata, cumva brutal, ca totul se poate schimba “de pe o zi pe alta”. Ca sunt lucruri pe care nu le pot controla si nu pot decat sa le accept. Intelegandu-mi limitele, valorizandu-mi resursele si pastrand solidaritatea. Calea de a depasi momente dificile nu este de a ne izola, ci de a fi impreuna. Ne putem tine de mana si telefonic, si virtual…putem fi solidari pentru a ne sustine.

Tu cu cine te poti conecta astazi fiind autentic si vulnerabil?
Sa avem sanatate si echilibru interior!