Cele 5 ritmuri ale vietii

Cele 5 ritmuri ale vietii

Mi-am pus des intrebarea – care este ritmul vietii mele? Si cum pot sa ma armonizez mai bine cu ritmul celorlalti si ritmul natural al lucrurilor?

Un raspuns l-am gasit prin Gabrielle Roth, care a identificat un meta model de transformare: 5 ritmuri succesive prin care trecem cu totii in schimbare – curgere, staccato, haos, liric si liniste.

Primul ritm este cel de curgere, atunci cand incepi sa te misti si iti parasesti vechiul eu. Acum plutesti si incet, incet te re-descoperi pe tine. Daca stii sa plutesti, simti forta ta inerioara si aici apare ritmul staccato. Este un ritm puternic, ritmul razboinicului, prin care te definesti cu forta si claritate.

Apare iar haosul, in care renunti. Te auto-dizolvi, astfel incat sa nu devii prizonierul Sinelui pe care tocmai l-ai definit. Haosul nu este confuzie, ci eliberare.

Simti incet cum apare lumina, cum vine surpriza si eliberarea. Si acum poti pluti in ritmul liric.

Iar la final imbratisezi linistea in care te invalui in energia mai presus de fiinta care ne cuprinde pe toti. Linistea te ajuta sa creezi spatiul in jurul tau pentru ca noul sa poata aparea…

Exprimam aceste ritmuri mereu si mereu, in toate etapele vietii noastre. Unele ne sunt familiare, altele nu. La unele ne impiedicam si parca gresim mereu pasii, la altele parca plutim…

Facebook
Twitter
LinkedIn