Diana Pavlenco
Diana Pavlenco

Povestea de dragoste cu coaching-ul a inceput prin…mentoring. M-am alaturat programului de mentoring pro-bono Steps for change” 3 ani la rand si apoi urmarea cursului de coaching cu Raluca Mohanu, Doru Curteanu si Stefan Andrei, certificarea ANC si EMCC (nivel practitioner) au curs firesc, in completarea experientei mele profesionale de comunicare si HR. Sunt deja cativa ani de practica si inca ma fascineaza magia care se intampla in relatia coach-client, cum se oglindesc temele mele predilecte si ajung la noi nivele de intelegere impreuna cu “clientul”.

“Destinatia nu e niciodata un loc, ci un nou mod de a privi lucrurile”. Zambesc in sinea mea, am ales acest citat, eu care am calatorit pe cinci continente si am ales cu grija destinatii, le-am visat, le-am pregatit din timp. Azi sunt prezenta fata in fata cu omul din faţa mea in sesiunea de coaching, clientul sau clienta, si imi spune ce-l preocupa si unde vrea sa ajunga. E nevoie de ghidare pentru a ajunge in miezul lucrurilor si eu in adolescenta imi doream sa fiu ghid. Viata lucreaza in moduri surprinzatoare. Descopar alaturi de clientul meu drumuri noi sau doar abordari noi pe un drum cunoscut. Si dincolo de cunoastere, metode si practici recunoastem ca avem un corp si emotii si le dam un loc.

E un DA spus fluxului vietii cu orice aduce ea, un mod de a privi probleme vechi din unghiuri noi, de a inota in directia curentului si de a gasi malul. Uneori e doar despre a continua sa inoti alaturi.