Coaching-ul de echipa

Coachingul de echipa este un demers de coaching in care clientul este echipa “ca intreg si  a sistem”. Obiectivul coaching-ului de echipa este de a creste performanta echipei tale, de a sustine echipa in a-si atinge tintele printr-un mod de lucru armonios si eficient pentru fiecare memebru in parte.
COACHING-ECHIPA-RES-ROTUND-COMP

Cum lucrez eu in coaching de echipa?

  • Sistemic. Consider echipele ca fiind “organisme vii” cu identitatea si dinamica lor specifica. Inteleg echipa ca “intreg”, ca un sistem, si nu ca o suma de invidivizi.
  • “Business as usual”. Interventiile de coaching de echipa implica obiectivele curente ale echipei. De cele mai multe ori, programele de coaching de echipa au loc la sediul companiei si in timpul intalnirilor echipei tale, tocmai pentru a integra acest program cat mai bine in realitatea de business de zi cu zi
  • Invit la responsabilitate. Ca in orice demers de coaching, echipa este responsabila pentru succesele sale (si esecurile ei …). La inceptul programlui, echipa isi stabileste propriile obiective, instruemtne de monitorizare. Pe parcursul unui program de coaching observam cum echipa creste, se dezvolta si este capabila sa se imbunatateasca continuu.
  • Cu obiective specifice. Echipa ta isi defineste obiectivele si isi monitorizeaza realizarile si …isi sarbatoreste succesul.
  • Delegativ. O echipa este eficienta atunci cand toti contribuie si responsabilitatile sunt impartite; fiecare are rolul sau.

Intrebarile tipice ale unui coach de echipa:

Timpul

Cum este folosit timpul? Cat de punctuali sunt oamenii? Cat de respectata este vechimea in organizatie? Cum sunt respectati fondatorii sistemului? In ce masura este onorat trecutul?

Spatiul

Unde este “locul” echipei? Au toti membrii locul lor, au dreptul sa apartina? Este cineva exclus? Cat timp si spatiu ocupa fiecare membru al echipei? Managerul echipei isi ocupa locul (si rolul) de lider?

Schimbul (a da si a primi).

Care este schimbul dintre organizatie si angajati? Care este schimbul dintre manageri si echipele lor? Angajatii primesc feedback si sprijin pentru dezvoltarea lor profesionala? Care sunt relatiile organizatiei cu exteriorul (clienti/furnizori) si cum sunt acestea reflectii ale proceselor interne?

Beneficiile pentru echipa ta

Intalniri de echipa mai eficiente

Cresterea initiative si motivatiei pentru fiecare membru al echipei

Asumarea responsabilitatii individuale si colective

Coordonarea mai buna a proiectelor, a resurselor, a bugetelor

Insusirea obiectivelor companiei si actiune in directia atingerii obiectivelor

Alinierea echipei la viziunea comuna a organizatiei

Dezvoltarea unui mediu deschis catre colaborare si invatare

Decizii de calitate, solutii noi si creative, impartisite de majoritatea colegilor din echipa

Cum se desfasoara un program de coaching de echipa?

Coachingul de echipa incepe printr-o contractare dintre mine, in rolul de coach de echipa si echipa, in intregul sau. Echipa ta isi defineste obiectivele dorite, resursele pe care doreste sa le aloce si modul in care isi va monitoriza succesul. Lucrand cu un coach, echipa are o “oglinda” care ii permite sa reflecteze la tiparele  de comportament colectiv care o ajuta si la cele care o saboteaza. De obicei, demersul de coaching de echipa poate include 1-2 workshopuri pe anumite teme esentiale pentru echipe si acompanierea echipei in cadrul sedintelor operationale intr-un interval de timp bine definit

Cat dureaza un program de coaching de echipa?

Durata unui program de coaching depinde de specificul clientului. Daca echipa are o tema punctuala, poate fi util doar un workshop de coaching de coaching de echipa de 2-3 zile. Daca echipa are o tema mai larga de dezvoltare, un proces de coaching de echipa poate dura intre 6-9 luni. Coachul de echipa va acompania echipa pe parcursul intalnirilor de echipa (de regula la inceput, o data la doua saptamani), urmand ca pe parcursul insusiriid e catre echipa a demersului delegativ, frecventa sa scada (o data pe luna).

Ce spun clientii

Am cunoscut-o pe Raluca Mohanu vazand-o direct “in actiune” si a fost ca si cum as fi reintalnit un prieten bun. Raluca are o mare usurinta de relationare, sustinuta de o abordare profunda, onesta si empatica in tot ceea ce face. Sesiunile livrate de ea pentru organizatia noastra ating teme complexe precum autodezvoltarea, motivarea, valorile echipei. Fara exceptie, participantii la sala s-au declarat incantati de profesionalismul si cunostintele impartasite de Raluca. In plus, ceea ce transpare din primul moment in care o cunosti pe Raluca este pozitivismul ei, energia pe care o transmite si increderea pe care o insufla – atat in ea, cat si in tine insuti. In opinia mea personala, intalnirea cu Raluca este un castig sigur si pe termen lung!

Mirela Stanciulescu, Training Manager Raiffeisen

Raluca, ce apreciez de fiecare data la tine este modul in care reusesti sa contii spatiul. Pentru mine este un mod curat, ecologic, in care creezi relatia cu celalalt. Exprimi clar si cursiv toate informatiile, ele devenind usor de integrat. Imi place mult contractarea adult-adult, fermitatea, combinata cu delicatete, cu care conduci evenimentele tale. Flexibilitatea de a te adapta grupului este foarte bine venita intrucat eu simt ca insotesti participantii functie de nevoia lor si nu ii impingi intr-o cutie in care sa incerce sa se potriveasca:)

Alina Dragan, Senior Executive HR WNS Global Services

Puternica, intuitiva, cu energie si un spririt patrunzator asupra organizatiei, Raluca este un partener de dezvoltare a echipei noastre din 2011. Fie ca este vorba de coaching de echipa ori individual, o recomand pe Raluca pentru stilul ei focusat, creativ si suportiv

Mihaela Vladut, HR Development Director, Romstal

O cunosc pe Raluca de 4 ani, timp in care am lucrat impreuna pe diverse proiecte de coaching, in special pe zona de high potentials. Experienta bogata de coaching, stilul echilibrat de lucru, buna cunoastere a provocarilor de business, precum si experienta anterioara in mediul corporate au facut-o pe Raluca un partener extrem de valoros. Intelegerea rapida a nevoilor noastre, flexibilitatea si adaptarea solutiilor oferite au contribuit la succesul programelor. Raluca a fost apreciata ca partener de dezvoltare de catre toti clientii de coaching din cadrul programelor. O recomand pe Raluca pentru orice proiect de coaching, fie la nivel individual, fie in programe de grup

Alexandra Culicovschi, HR Director FM Logistic

Programeaza o sesiune de coaching pentru echipa ta!

Lasa-ne mai jos numele si adresa ta de e-mail pentru a putea primi toate detaliile