Te invitam la un workshop de coaching avansat in care impreuna cu 3 Master Coachi (Raluca Mohanu, Doru Curteanu si Stefan Andrei) vom crea un spatiu sustinator, sigur si generos in care sa iti dezvolti practica de coaching la un nivel superior.
Vei avea oportunitati pentru:
Rafinarea competentelor tale de coaching prin conversatie, practica, feedback si feedforward si reflectie profunda
Descoperirea si practicarea unor noi perspective, metode si tehnici de coaching care vor raspunde provocarilor, dificultatilor si blocajelor pe care le intalnesti in lucrul cu clientii tai
Mentoring direct de la 3 Master Coachi, diferiti ca personalitate si experienta profesionala dar care impartasesc valori comune
Pe langa toate aceste ocazii de dezvoltare profesionala, iti oferim ceva rar pentru o profesie atat de “singuratica” precum coachingul – comunitatea. Astfel, poti sa fii impreuna cu alti coachi cu care impartasesti pasiunea pentru evolutie umana intr-un grup bazat pe colaborare si solidaritate.
Care sunt temele abordate?
Simbioza si/sau Autonomie
Raluca Mohanu
Vom explora universul relational al clientului (si al nostru) folosind “lentilele” simbiozei si ale autonomiei. Desi coachingul are ca obiectiv declarat obtinerea autonomiei clientului, relatiile simbiotice apar deseori ca teme de lucru… uneori chiar si in relatia cu coachul!
Pentru intelegerea relatiilor simbiotice, vom studia urmatoarele instrumente inspirate din analiza tranzactionala:
starile eu-lui, relatia simbiotica fiind Parinte – Copil Adaptat
devalorizarea si supravalorizarea
cele 4 forme de pasivitate (a nu face nimic, supra-adaptarea, agitatia, violenta sau incapacitatea)
Umbra coaching-ului: eu – clientul – situatia
Stefan Andrei
In mod paradoxal, cu cat coach-ul capata mai multa experienta, cu atat creste probabilitatea de a se confrunta cu situatii si clienti care vor trezi emotii intense si greu de gestionat: iritare, descurajare, durere, teama, conflict, atractie – pentru a numi doar cateva.
In acest workshop ne propunem sa exploram cateva aspecte tinute in ‚umbra’ cel mai adesea, atunci cand auzim coachi vorbind sau citim despre coaching. Vom explora aceasta zona curajos si pragmatic. Ceea ce vom discuta, schimbul de energie si experienta dintre noi va va ajuta sa va simtiti mai increzatori in practica voastra, sa depasiti cu bine imprejurari dificile (ba chiar sa le preveniti, uneori) si, mai ales (cum altfel?), sa va continuati dezvoltarea si evolutia personala.
Constelatia Scopului
Doru Curteanu
Sprijinirea clientului in clarificarea scopului sau intentiei sale este o buna practica in cele mai multe abordari de coaching.
Va propunem sa descoperiti si sa va imbogatiti cutia cu instrumente de coaching cu un alt mod de a lucra pentru a sprijini clientul sa depaseasca obstacolele care il impiedica sa isi atinga scopurile si sa-si implineasca intentiile.
Acest mod de lucru deosebit de rapid, profund si eficient foloseste maparea dinamica cu obiecte si poate fi utilizat atat in lucrul fata in fata cat si online.
Cine sunt facilitatorii?
Raluca Mohanu, Doru Curteanu si Stefan Andrei sunt Master Coachi acreditati international si traineri in programul de formare in coaching “Pasi pentru Schimbare”.
RALUCA MOHANU
DORU CURTEANU
STEFAN ANDREI
RALUCA MOHANU
este coach si facilitator sistemic. Este membra fondatoare a Asociatiei Romane de Coaching, fiind unul dintre primii sustinatori entuziasti ai coachingului din Romania. Lucreaza atat teme organizationale cat si teme personale, avand credinta ca “nu avem o viata personala si una profesionala, ci doar una – Viata: completa, intreaga, pe care o putem trai cu sens si bucurie”.
O implineste sa lucreze cu alti coachi, sustinandu-i in dezvoltarea lor profesionala si personala. Timp de 10 ani a colaborat cu scoala de coaching Noble Manhattan, lucrand cu coachi in formare ca trainer, mentor si supervizor. De 5 ani este Coaching Manager in cadrul comunitatii AS (Andy Szekely) Training & Coaching, oferind training si mentoring pentru dezvoltarea competentelor de coaching ale facilitatorilor.
In 2020 a fondat scoala de coaching “Pasi pentru schimbare’ si din 2017 faciliteaza programul de practica si supervizare in coaching, “Excelenta in Coaching”.
DORU CURTEANU
este coach pentru lideri si echipe si vicepresedinte pentru acreditare si supervizare la EMCC Romania din care fac parte din 2015. In ultimii 10 ani s-a pregatit si a practicat coachingul individual si de echipa sprijinind antreprenori, echipe de management si de vanzari sa isi atinga tintele de afaceri dorite si sa prospere in acest proces. Este certificat in coaching sistemic de echipa si coaching bazat pe metoda constelatiilor sistemice familiale si organizationale. De 3 ani este trainer international in coaching sistemic pentru coachi care urmeaza programele de formare oferite de compania Coaching Constellations din Marea Britanie. Atat in programele de life coaching cat si in cele organizationale atunci cand lucreaza cu un client lucreaza in acelasi timp in serviciul sistemelor din care acesta face parte pentru a facilita fluxurile de vitalitate, sanatate, motivatie, leadership si prosperitate.
STEFAN ANDREI
este fondator si, pana in 2019, președinte al European Mentoring & Coaching Council (EMCC) din România. Stefan are o solida experienta in domeniul de business, fiind succesiv Country Manager pe divizia de consultanta, apoi Operations Manager si FSI Practice Manager pentru regiunea Emerging European Countries la compania Hewlett Packard. Dupa un MBA la Open University (UK) si un curs intensiv de coaching & consiliere pentru manageri, tinut la HP Austria (2000), Stefan descopera ca adevaratul sens i-l dau oamenii si interactiunea cu ei. Acest insight il determina ca, dupa cativa ani, sa inceapa pregatirea pentru o noua schimbare de cariera, devenind antreprenor, coach executiv si psihoterapeut (acreditat COPSI si EPA). In prezent, pentru Stefan este o continua sursa de bucurie cand, la randul sau, prin coaching si mentoring ii poate sustine si stimula pe cei cu care lucreaza ca sa creasca si sa se transforme, sa ajunga intr-un punct mai inalt de performanta, echilibru si sens in viata si activitatea lor.
14:00 – 17:00 Practica reflexiva si Q & A (Raluca Mohanu, Doru Curteanu, Stefan Andrei)
UNDE VA AVEA LOC?
Seeds for Happiness, Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti. In conditiile in care restrictiile impuse de pandemie nu ne vor permite sa desfasuram cursul fata in fata, il vom organiza online.
CARE ESTE INVESTIȚIA TA?
Pretul este de 1500RON cu TVA pentru persoane juridice si 1500 RON pentru persoane fizice. Pretul include pauzele de cafea si nu include pauza de pranz.
CARE SUNT REDUCERILE CUMULATIVE?
10% daca te inscrii si platesti integral pana in data de 12 noiembrie
10% pentru membrii comunitatii Steps4Change (participanti la cel putin 1 curs deschis sau clienti de coaching individual)
10% pentru studentii sau absolventii programului de formare in coaching “Pasi pentru Schimbare”
Te asteptam cu bucurie; impreuna este mai usor sa facem Pasii catre Schimbare!
Gestionați consimțământul
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.
Functional
Always active
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu solicitat în mod explicit de către abonat sau utilizator, sau în scopul exclusiv de a efectua transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea tehnică sau accesul care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformarea voluntară din partea Furnizorului dvs. de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.