steps4change-logo
Raluca Mohanu workshop Constelații Sistemice București

Vrei sa traiesti mai usor?
Vrei sa te eliberezi de ceea ce familia si societatea ti-au spus ca "trebuie" ?
Uneori pur si simplu nu iti gasesti locul?
Ai inca parti din trecutul tau cu care nu te-ai impacat pe deplin?
Vrei sa iti dai voie sa iti creezi viitorul care sa asculte dorinta Sufletului tau?
Te invit atunci la atelierul de constelatii de familie care va avea loc in zilele 16 – 17 septembrie 2023 la Chisinau.

Ce teme poti lucra?

Temele constelatiilor sunt alese de catre participanti, insa cateva teme tipice ar fi:

– conflicte repetate in cadrul sistemului tau familial (in relatia cu parintii, cu copiii)

– probleme ale relatiei de cuplu (dificulatatea de a atrage/mentine o relatie, dificultati sexuale, infertilitate, pierderi de sarcina, avorturi)

– “repetitii” in cadrul sistemului tau familial – persistenta trans-generationala a unor probleme de sanatate, financiare, dificultati relationale

– relatia ta cu succesul si cu banii, dificultati care apar aparent inexplicabil in diverse sisteme din viata ta (la serviciu, cu prietenii etc)

– senzatii persistente de instrainare, epuizare, frica de succes

– dolii neincheiate, morti premature, divorturi/despartiri dureroase care simti ca inca nu s-au “incheiat”

– somatizari, imbolnaviri aparent inexplicabile medical, care iti cauzeaza suferinta

Ce sunt constelatiile sistemice?

A “face o constelatie” inseamna a alcatui o harta tri-dimensionala a unei teme, invitand membrii grupului sa ocupe diverse roluri din sistem. Prin pozitionarea lor si prin modul in care interactioneaza intre ei, acestia formeaza “constelatia sistemului”; arata legaturile vazute si nevazute dintre toate elementele sistemului.

Pentru a lucra o constelatie, o persoana (clientul) alege o tema pe care vrea sa lucreze, de exemplu, dificultati aparent inexplicabile in relatia de cuplu. Constelatorul are un dialog initial de clarificare a temei, bazat mai degraba pe date si evenimente, decat pe interpretarea persoanei asupra faptelor.

La invitatia constelatorului, clientul alege reprezentanti din public pentru persoane cheie (mama, tata, partenerul de cuplu, managerul), concepte abstracte (iubirea, teama), evenimente (razboiul, pandemia) etc. Reprezentantii vor simti anumite senzatii fizice sau emotii, se vor misca, vor relationa configurand o imagine sistemica a temei clientului. Astfel, facilitatorul poate observa dinamicile subtile din tema clientul, iar clientul isi poate observa “din exterior” propria sa tema de viata.

Pe parcurs, facilitatorul intervine prin ajustari spatiale si fraze vindecatoare care pot ajuta la aparitia solutiei clientului.

In momentul in care toti reprezentantii vor simti ca s-a ajuns la o solutie, Constelatia se incheie; fiecare reprezentant din sistem avand locul sau. Reprezentantii sunt scosi din reprezentare; o parte a solutiei se poate simti pe moment, iar o alta parte se va arata in timp, fiind vorba de o schimbare subtila, la nivelul sufletului (inconstientului).

Constelatiile sistemice sunt o interventie de scurta durata si NU inlocuiesc, ci sprijina alte metode de interventie psihterapeutica sau medicala.

Regula confidentialitatii este respectata pe tot parcursul si dupa atelier.

Constelații de familie (Chișinău)

16-17 septembrie 2023 (orele 9:30 – 17:30)

Noi iti recomandam sa participi in ambele zile, dar daca programul nu iti permite, in limita locurilor disponibile, poti participa si o singura zi

UNDE?

Locul de desfasurare iti va fi comunicat dupa inscriere.

CARE ESTE INVESTIȚIA TA?

– Pretul este de 2200 MDL pentru atelierul de 2 zile.

– Pretul pentru o singura zi de atelier (sambata sau duminica) este 1200 MDL.

– Vei primi detaliile platii dupa inscriere.

FACILITATOR

RALUCA MOHANU

RALUCA MOHANU

Sunt Raluca Laura Mohanu si valoarea mea principala este iubirea. Misiunea mea personala este sa FIU autentica, plina de recunostinta si fara suferinte nenecesare si sa IMPARTASESC aceste valori cu cei pe care ii ghidez. Lucrez cu oamenii de peste 25 de ani, sunt facilitator sistemic si coach. Sprijin oameni dornici sa isi asume propriul destin, fie care sunt manageri din companii multinationale, antreprenori , soti/sotii, profesori, coachi, terapeuti, traineri sau parinti dornici sa isi imbunatateasca relatia cu copiii. In timp, mi-am definit propriul meu stil de lucru, uneori nonconformist. In lucrul cu clientii imbin armonios abordarea terapeutica (formarea mea principala fiind analiza tranzactionala) cu orientarea pragmatica si catre solutie, inspirata din practica indelungata de coaching. Cred ca omul este o fiinta spirituala si de aceea tehnicile de mindfulness sunt mereu prezente in workshopurile mele. Am fost inspirata in lucrul cu constelatiile sistemice de la mentorii mei, Claus Kostka si Barbara Morgan. Din 2017 coordonez grupuri si tabere constelatii familiale si am avut privilegiul sa vad efectele profunde si durabile ale acestei metode de vindecare. La inceputul acestui an, am deschis impreuna cu colegul meu Doru Curteanu prima formare pentru facilitatori de constelatii sistemice.

ÎNSCRIERI

Inscrie-te la atelier prin email catre moldovanu.iosif@gmail.com