steps4change-logo

Constelatii sistemice

sambata 10 decembrie

Vrei sa traiesti mai usor?
Vrei sa te eliberezi de ceea ce familia si societatea ti-au spus ca “trebuie” ?
Uneori pur si simplu nu iti gasesti locul?
Ai inca parti din trecutul tau cu care nu te-ai impacat pe deplin?
Vrei sa iti dai voie sa iti creezi viitorul care sa asculte dorinta Sufletului tau?

Te invit atunci la workshopul de constelatii de familie care va avea loc sambata 10 decembrie.

Ce teme poti lucra?

Temele constelatiilor sunt alese de catre participanti, insa cateva teme tipice ar fi:

  • conflicte repetate in cadrul sistemului tau familial (in relatia cu parintii, cu copiii, dificultati legate de infertilitate, pierderi de sarcina, avorturi)
  • repetitii” in cadrul sistemului tau familial – persistenta trans-generationala a unor probleme de sanatate, financiare, dificultati relationale
  • probleme ale relatiei de cuplu (dificultatea de a atrage/mentine o relatie, dificultati sexuale)
  • relatia ta cu succesul si cu banii, dificultati care apar aparent inexplicabil in diverse sisteme din viata ta (la serviciu, cu prietenii etc)
  • senzatii persistente de instrainare, epuizare, frica de succes
  • somatizari, imbolnaviri aparent inexplicabile medical, care iti cauzeaza suferinta
  • dolii neincheiate, morti premature, divorturi/despartiri dureroase care simti ca inca nu s-au “incheiat”, sinuciderea

La acest workshop va participa si grupa de formare in constelatii sistemice. Pentru a facilita transferul de cunostinte de facilitare, la sfarsitul fiecarei constelatii vom include si un dialog de 15 minute despre metodologia folosita.

Ce sunt constelatiile sistemice?

A “face o constelatie” inseamna a alcatui o harta tri-dimensionala a unei teme, invitand membrii grupului sa ocupe diverse roluri din sistem. Prin pozitionarea lor si prin modul in care interactioneaza intre ei, acestia formeaza “constelatia sistemului”; arata legaturile vazute si nevazute dintre toate elementele sistemului.

Pentru a lucra o constelatie, o persoana (clientul) alege o tema pe care vrea sa lucreze, de exemplu, dificultati aparent inexplicabile in relatia de cuplu. Constelatorul are un dialog initial de clarificare a temei, bazat mai degraba pe date si evenimente, decat pe interpretarea persoanei asupra faptelor.

La invitatia constelatorului, clientul alege reprezentanti din public pentru persoane cheie (mama, tata, partener de cuplu, sef), concepte abstracte (iubirea, teama, vocea), evenimente (moartea, avortul, razboiul) etc. Reprezentantii vor simti anumite senzatii fizice sau emotii, se vor misca, vor relationa configurand o imagine sistemica a temei clientului. Pe parcurs, se pot exprima anumite fraze vindecatoare care pot ajuta la aparitia solutiei clientului.

In momentul in care toti reprezentantii vor simti ca s-a ajuns la o solutie, Constelatia se incheie. Reprezentantii vor fi scosi din “rol”; o parte a solutiei se poate simti pe moment iar o alta parte se va arata in timp, fiind vorba de o schimbare subtila, la nivelul sufletului (inconstientului).

Vom respecta regula confidentialitatii pe tot parcursul workshop-ului.

DORU CURTEANU

“Sunt pasionat de dezvoltarea umana si de implinirea potentialului cu care fiecare dintre noi ne nastem. Chemarea mea este sa facilitez fluxurile de vitalitate, prosperitate si iubire in sistemele umane: familii, echipe, organizatii si comunitati. Toate experientele de dezvoltare la care te invit le-am trait mai intai eu insumi si le-am vazut roadele in viata mea. Si a celor cu care am lucrat de-a lungul timpului. Sunt coach profesionist acreditat de European Mentoring and Coaching Council si doctor in management. Formarea mea terapeutica este in domeniul facilitarii constelatiilor familiale avand-o ca mentor pe Barbara Morgan si in domeniul constelatiilor organizationale in care m-am format cu John Whittington.Din 2017 fac parte din echipa internationala de traineri a Coaching Constellations UK care ofera programe de formare in coaching sistemic si constelatii organizationale la nivel global. Lucrez cu respect profund pentru oameni si viata, cu incredere in resursele pe care fiecare dintre noi le are si cu credinta ca putem accesa impreuna solutii proaspete care ne vor transforma in ceea ce in adancul nostru stiam ca suntem.”
FACILITATOR

Cand va avea loc?

  • Sambata, 10 decembrie 2022, intre 9:30 – 17:30

Unde?

Locul de desfasurare al workshopului va fi comunicat dupa inscriere

Care este investitia ta?

Pretul este de 500RON/zi

Care sunt reducerile cumulative?

  • 10% daca te inscrii si platesti pana in data de sambata 3 decembrie 2022
  • 10% pentru membrii comunitatii

Cum te înscrii?

Prin e-mail la adresa doru.curteanu@gemba.ro