Constelatii sistemice

Sesiuni de terapie sistemica destinate celor care isi doresc sa devina “prieteni” cu propriul inconstient si sa isi inteleaga mai bine sistemele de apartenenta (familia, organizatia, comunitatea). Sunt foarte utile pentru a gasi raspunsuri la teme “delicate” ale vietii noastre: provocari in sistemul de familie, repetia unor probleme de sanatate, financiare sau relationale.

raluca-mohanu-coach

Ce sunt constelatiile sistemice

A “face o constelatie” inseamna a alcatui o harta tri-dimensionala a unei teme, invitand membrii grupului sa ocupe diverse roluri din sistem. Prin pozitionarea lor si prin modul in care interactioneaza intre ei, acestia formeaza “constelatia sistemului”; arata legaturile vazute si nevazute dintre toate elementele sistemului.
Pentru a lucra o constelatie, o persoana (clientul) alege o tema pe care vrea sa lucreze, de exemplu, dificultati aparent inexplicabile in relatia de cuplu. Constelatorul are un dialog initial de clarificare a temei, bazat mai degraba pe date si evenimente, decat pe interpretarea persoanei asupra faptelor.
La invitatia constelatorului, clientul alege reprezentanti din public pentru persoane cheie (mama, tata, partener de cuplu, sef), concepte abstracte (iubirea, teama, vocea), evenimente (moartea, avortul, razboiul) etc. Reprezentantii vor simti anumite senzatii fizice sau emotii, se vor misca, vor relationa configurand o imagine sistemica a temei clientului. Pe parcurs, se pot exprima anumite fraze vindecatoare care pot ajuta la aparitia solutiei clientului.
In momentul in care toti reprezentantii vor simti ca s-a ajuns la o solutie, Constelatia se incheie. Reprezentantii vor fi scosi din “rol”; o parte a solutiei se poate simti pe moment iar o alta parte se va arata in timp, fiind vorba de o schimbare subtila, la nivelul sufletului (inconstientului).

Este pentru tine?

o Vrei sa traiesti usor, dincolo de anumite blocaje sau tipare inconstiente pe care observe ca le repeti?
o Vrei sa te eliberezi de ceea ce familia si societatea ti-au spus ca “trebuie” ?
o Uneori pur si simplu nu iti gasesti adevaratul loc?
o Simti uneori ca duci cu tine poveri care nu sunt ale tale?
o Ai inca parti din trecutul tau cu care nu te-ai impacat pe deplin?
o Vrei sa intelegi cine esti tu “dincolo de povestea ”pe care tu ti-o repeti sau pe care ti-au repetat-o altii?
o Esti pregatit sa stai in prezent si sa iti onorezi trecutul, pentru ca sa te poti sprijini si sustine cu el?
o Vrei sa iti dai voie sa iti creezi viitorul intr-un fel care te exprima pe tine, dorinta sufletului tau si nu conditionarile tale?

Ce spun clientii

Din perspectiva mea, in constelatii de familie Raluca isi arata adevarata maiestrie. Stie sa conduca procesul cu o impletire potrivita a fermitatii si compasiunii, reusind astfel sa puna in opera constelatii clarificatoare pentru participanti. Pentru mine, modul în care Raluca reuseste să „prinda” firul din ghemul vietii oamenilor si să il depene pentru binele acestora este extraordinar.

Romeo Cretu, Coach, trainer & Autor

Raluca este o constelatoare deosebit de empatica si armonizata cu clientul. Are o intuitie excelenta si o Prezenta foarte puternica. Imi place simtul umorului pe care il foloseste in facilitare!

Doru Curteanu, Facilitator constelatii organizationale

In constelatii, Prezenta Ralucai este un acordata ca un fin diapazon si atentia ei incorporeaza cu multa naturalete campul (atat grupul, cat si campul mai larg).
Apreciez abilitate ei de a conduce clientul si grupul in contact cu prezentul , folosind toate instrumentele din zona de mindfulness. Raluca are o intelegere foarte buna a dinamicilor de grup si este in mod natural acordata la nivelul subtil energetic al incaperii. Cred ca spiritualitatea este o component importanta din procesul Ralucai si e ceva ce personal apreciez mult la ea .
Prezenta Ralucai in mod natural inspira inscredere si transmite implicit – sunt aici, te poti baza pe mine.

Oana Tanase, Facilitator constelatii organizationale

Caldura, blandete, compasiune si spiritualitate intr-un loc in care te simti ca intr-o inima iubitoare. Si momente de revelatie cand te astepi mai putin. Toate se intampla la grupurile de lucru pe metoda constelatiilor cu Raluca. Recunoscatoare.

Catalina Azamfirei Marcu

Raluca, iti multumesc pentru ca ma ajuti sa cresc si sa fiu mai impacata cu mine.

Raluca Ciocan

Rezerva-ti locul la urmatorul eveniment
de Constelatii Sistemice

Lasa-ne adresa ta de e-mail pentru a-ti trimite toate detaliile legate de plata, disponibilitate locuri si calendarul sesiunilor urmatoare de constelatii sistemice