Cresterea constienta a copiilor

Vrei sa ai o relatie calda si deschisa cu copilul tau?

Te surprinzi uneori comportandu-te la fel ca si parintii tai, desi ti-ai spus ca tu nu vei face niciodata asa cu copiii tai?

In relatia cu copiii tai, oboseala si emotiile uneori te coplesesc si ti-ai dori sa fii mai relaxat?

Vrei sa iti monifesti modul tau unic, autentic de a-ti creste copiii dincolo de toate sfaturile de parenting?

Si iata ce iti propun:

  1. Iti intelegi si accepti propria copilarie, cu bucuriile si limitele sale. Reflectezi asupra modului in care tu ai fost crescut de catre figurile tale parentale dominante (mama, tata, sau poate un bunic, o bunica, o matusa sau un unchi). Ai posibilitatea sa iti exprimi recunostinta pentru ceea ce ai primit de la familia ta de origine si ce poti da mai departe copiilor tai. Devii totodata constient de limitarile inevitabile din educatia ta si poti alege sa le oferi ceva diferit copiilor tai.
  2. Explorezi modalitati concrete de a imbunatati relatia cu copilul tau. (Re)inveti sa spui “EU”, vorbesti despre tine si nu despre copilul tau. Exersezi ascultarea activa a copilului, intelegand mesajele simbolice din spatele comportamentelor dificile si a somatizarilor. Intelegi importanta plansului si a crizelor de furie la copii si iti dezvolti capacitatea de a le contine. Intuiesti limbajul de iubire preferat de catre copilul tau (timp, cuvinte de incurajare, cadouri, servicii sau mangaieri) si il folosesti pentru a imbunatati relatia cu el.
  3. Consideri a fi parinte ca fiind a practica spirituala. Iesind din rolul de “parinte super erou”, reflectezi asupra a ceea ce invatam noi de la copiii nostri, despre darurile pe care le primim de la ei. Intelegi modul in care copiii nostri sunt “propriile noastre oglinzi”, in care ne putem observa cu onestitate si claritate. Ne vom percepe copiii ca surse de evolutie spirituala, ocazii pentru noi de a ne exersa rabdarea, compasiunea si intelepciunea.

Ce vei obtine din acest workshop?

  • Intelegi principalele aspecte pozitive ale educatiei tale
  • Iti dai permisiunea de a renunta la metode educationale care nu se potrivesc cu stilul tau personal
  • Ai mai multa claritate asupra relatiei cu copilul – ce ofera si ce primeste fiecare; ce cere si ce refuza fiecare
  • Descoperi limbajul de iubire preferat de catre copilul tau (timp acordat, cuvinte de incurajare, cadouri, servicii sau mangaieri fizice) si il folosesti adecvat
  • Separi relatia de cuplu de cea de parinti; intelegand importanta timpului si spatiului diferit pentru fiecare relatie
  • Ai o intelegere profunda a rolului de “maestru spiritual” pe care fiecare copil il are in familia sa, apreciind ocazia de a fi prezent si treaz pentru a-i putea oferi copilului ceea ce are cu adevarat nevoie