Descopera misiunea TA personala

descoperă-misiunea-ta-personala

Vrei sa fii cel mai bun TU?

Te preocupa sa afli cine esti si care este scopul tau in viata? Vrei sa iti gasesti motivatia pentru a trai deplin fiecare zi din restul vietii tale?

Daca ai aceste intrebari, inseamna ca ai pornit in Calatoria Vietii Tale: descoperirea misiunii tale personale.

Dar, dupa spunea Lao Tse, chiar si o calatorie catre varful Everestului, incepe cu un prim pas. In acest caz, primul pas in descoperirea misiunii tale personale este sa iti descoperi Darurile Tale Unice. Sa descoperi ce te face pe tine diferit. Sa afli ce stii tu (si numai tu) sa faci extrem de bine incat pare aproape fara efort.

Care sunt darurile tale unice?

Daca suntem creati “dupa chipul si asemnarea lui Dumnezeu”, cred ca fiecare din noi avem har. Iar un mod de a ne exprima in viata de zi cu zi gratia divina este prin darurile noastre unice, talentele care ne fac speciali.

Cred ca a ne auto-descoperi este o responsabilitate, as indrazni sa spun o datorie a fiecaruia dintre noi. Este vital sa vedem lumina din noi pentru a putea apoi sa o impartasim lumii.

Dar descoperirea pasiva nu este suficienta. Urmeaza apoi proba realitatii, in care este nevoie sa cream in viata noastra spatiul de manifestare pentru darurile noastre. Sa ne traim viata astfel incat sa le permitem acestora sa se manifeste deplin. Sa alegem atat viata personala cat si proiectele profesionale care se ne permita sa ne exprimam cat mai autentic.

Si… poate cel mai important – sa continuam. A trai o viata cu sens nu este niciodata usor. Vom intampina blocaje, insuccesse, ne vom simti singuri sau invinsi. Dar dincolo de de dificultatile realitatii externe, putem continua daca stim ca ne anima ceva ce este mai presus de realitatea imediata si care are legatura cu rolul existentei noastre.

Jamie Oliver, un exemplu de misiune personala “in actiune”

Uneori ne auto-sabotam crezand ca daruri inseamna doar abilitati exceptionale, pe care doar oamenii extraordinari (de exemplu geniile) le au…

Si de aceea, va propun in acest articol sa reflectam asupra unei persoane care cred ca isi da voie sa isi manifeste deplin “darurile sale unice” – Jamie Oliver.

Principala calitate profesionala a lui Jamie poate parea banala, la prima vedere: stie sa gateasca si o face cu pasiune. In plus, este telegenic, are o conversatie fluenta si clara, are entuziasm si energie. Si mai are un ingredient secret: crede in el si in visul sau!

Jamie si-a cladit misiunea personala pe o idee aparent simpla: “Este nevoie sa hranim sanatos deoarece tot ceea ce mancam ne influenteaza sanatatea, starea de spirit, comportamentul energia si capacitatea de concentrare”.

De la acest prim pas, punandu-si in valoare darurile sale unice, Jamie a reusit ceea ce in Anglia se numeste “Food Revolution” (“Revolutia alimentatiei”). Astfel, atat copiii, parintii si bucataresele din scoli dar si autoritatile guvernamentale au devenit constienti de pericolele hranei semi-preparate. Rezultatul: prima dezbatere sociala serioasa urmata de masuri concrete pentru a oferi copiilor o hrana sanatoasa, pregatita din ingrediente proaspete.

 

* articol aparut si pe portalul de dezvoltare personala www.empower.ro

Facebook
Twitter
LinkedIn