program de practica si supervizare, editia 2021 – 2022
Te invit sa fii alaturi de noi in a cincea editie a programului de practica si supervizare “Excelenta in Coaching”!
Care este intentia?
Sa cream un spatiu sigur si generos pentru coachii dornici de dezvoltare in care:
Sa isi rafineze competentele de coaching individual si de echipa
Sa gaseasca solutii in abordarea clientilor existenti si potentiali de coaching
Sa abordeze teme sensibile de coaching (incalcari de etica, conflicte de interese, transfer si contra-transfer etc)
Sa isi dezvolte business-ul de coaching
Sa fim impreuna, sa crestem si sa ne bucuram de Prezenta unor coachi “ca noi” intr-un grup bazat de cooperare si solidaritate
Este pentru tine:
daca ai deja experienta practica in coaching (fie in rolul de coach, fie ca manager) si doresti sa o rafinezi
daca preferi sa te dezvolti in cadrul unui grup si nu doar individual
daca vrei nu doar sa cresti ci si sa contribui la cresterea celorlalti
Ce iti ofera?
cresterea accelerata a competentelor de coaching
impartasirea experientei practice a coordonatorului de program si a coachilor invitati
exersarea tehnicilor si instrumentelor de coaching
clarificarea conceptelor de coaching
feedback si feedforward motivant de la persoane competente
sustinerea grupului si senzatia de apartenenta la un grup de profesionisti
dezvoltarea abilitatilor de lucru sistemic
antrenarea smereniei si vulnerabilitatii
dezvoltare personala, deoarece cel mai important “instrument” de coaching esti chiar tu, coach-ul
Care sunt valorile grupului?
Grupul respecta codul deontologic al meseriei de coach, definit de catre EMMC – European Mentoring & Coaching Council (www.emccglobal.org).
Numarul maxim de participanti este de 18 persoane.
Cum se desfasoara?
Sesiunile de supervizare sunt in esenta sesiuni de practica si de supervizare.
Pentru partea de practica, participantii isi asuma succesiv 3 roluri principale: client, coach, observator. Astfel, participantul coach are o mini-sesiune de coaching cu un participant client, care aduce in coaching o tema reala, personala, asupra careia doreste un progres; apoi toti membrii grupului ofera feedback si feedforward coach-ului.
In cadrul fiecarei sesiuni de supervizare vom avea timp alocat mentoringului, in care coordonatorul grupului va impartasi din experienta sa practica si va raspunde intrebarilor participantilor. In functie de nevoile grupului, mentorul va alege diverse metode de supervizare sistemica, meditatii ghidate sau interventii care sa raspunda temelor care apar “aici si acum” in grup.
La finalul fiecarui grup de supervizare este incorporat si un modul sistemic, de coaching de grup, in care reflectam asupra “proceselor paralele” si a tiparelor de lucru din grupul de supervizare
Cine sunt facilitatorii?
Grupul de supervizare va fi facilitat succesiv de catre Raluca Mohanu, Doru Curteanu si Stefan Andrei. Raluca, Doru si Stefan sunt Master Coachi acreditati international si traineri in cadrul scolii de coaching “Steps for Change”.
RALUCA MOHANU
DORU CURTEANU
STEFAN ANDREI
RALUCA MOHANU
este una dintre primii “entuziasti” sustinatori ai coachingului pe piata din Romania. O implineste sa lucreze cu alti coachi, sustinandu-i in dezvoltarea lor profesionala si personala. Din 2020 a fondat scoala de coaching “Pasi catre Schimbare”, acreditata national si international. Din 2017 faciliteaza programul de practica si supervizare in coaching, “Excelenta in Coaching” iar timp de 10 ani a fost trainer, mentor si supervizor pentru scoala de coaching Noble Manhattan. Abordarea Ralucai in coaching este una holistica, imbinand tehnicile de coaching cu instrumentele din analiza tranzactionala, constelatii sistemice si mindfulness.
DORU CURTEANU
este coach pentru lideri si echipe si vicepresedinte pentru acreditare si supervizare la EMCC Romania din care face parte din 2015. In ultimii 10 ani s-a pregatit si a practicat coachingul individual si de echipa sprijinind antreprenori, echipe de management si de vanzari sa isi atinga tintele de afaceri dorite si sa prospere in acest proces. Este certificat in coaching sistemic de echipa si coaching bazat pe metoda constelatiilor sistemice familiale si organizationale. De 3 ani este trainer international in coaching sistemic pentru coachi care urmeaza programele de formare oferite de compania Coaching Constellations din Marea Britanie. Se bucura sa poata da mai departe altor coachi ceea ce a invatat si descoperit in practica sa astfel incat ei sa se dezvolte si sa poata oferi mai departe clientilor lor acces la mediul extraordinar de invatare, evolutie si implinire care este coachingul.
STEFAN ANDREI
Fondator si, pana in 2019, președinte al European Mentoring & Coaching Council (EMCC) din România, Stefan este executive coach si psihoterapeut. Este Associated Coach la Oxford School of Coaching and Mentoring (UK), pe care a absolvit-o la nivel de master in 2009. A avut o cariera de succes in mediul de business, culminand cu pozitia de Country Manager in cadrul companiei Hewlett-Packard. Dupa un MBA la Open University (UK) si un curs intensiv de coaching & consiliere pentru manageri, tinut la HP Austria (2000), Stefan descopera ca adevaratul sens i-l dau oamenii si interactiunea cu ei. Acest insight il determina ca, dupa cativa ani, sa devina antreprenor, coach executiv si psihoterapeut (acreditat COPSI si EPA). In prezent, pentru Stefan este o continua sursa de bucurie cand, la randul sau, prin coaching si mentoring ii poate sustine si stimula pe cei cu care lucreaza ca sa creasca si sa se transforme, sa ajunga intr-un punct mai inalt de performanta, echilibru si sens in viata si activitatea lor!
CAND SE DESFASOARA?
Acest program de supervizare cuprinde 10 intalniri o data pe luna, sambata:
8 sesiuni de jumatate de zi online (9:30 – 13:00): 18.09, 13.11, 11.12, 15.01, 19.02, 12.03, 9.04, 11.06
2 sesiuni de o zi offline (9:30 – 17:00): 16.10, 14.05
UNDE?
Online, link-ul de participare va fi trimis inainte de fiecare workshop.
Offline, la Centrul Seeds for Happiness, str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti.
CARE ESTE INVESTIȚIA TA?
Costul intregului program pentru cele 8 sesiuni online de cate o jumatate de zi si 2 sesiuni offline de o zi este de 5300RON. Costul programului pentru cele 8 sesiuni online de cate o jumatate de zi este de 3500RON.
Poti beneficia de urmatoarele reduceri cumulative:
10% pentru plata integrala pana in data de 11 septembrie 2021
10% pentru studentii sau absolventii programului de formare in coaching “Pasi catre Schimbare”
Daca vrei sa platesti in rate, te rog sa ne spui si vom gasi impreuna metoda de plata potrivita.
In cazul in care doresti sa participi doar la anumite sesiuni de supervizare, pretul este de 550RON/sesiune online de jumatate de zi si 1100RON/ sesiune fata in fata de o zi.
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.
Functional
Always active
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu solicitat în mod explicit de către abonat sau utilizator, sau în scopul exclusiv de a efectua transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea tehnică sau accesul care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformarea voluntară din partea Furnizorului dvs. de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.