WORKSHOP

Grup de practica de mindfulness

bilunar, septembrie 2022 - iunie 2023

ONLINE

Continuam impreuna lucrul in grupul de studiu si practica in Mindfulness!

mindfulness-2023
Cum primele intalniri de practica ale grupului au fost primite cu deschidere si bucurie de comunitate, va anuntam cu recunostinta si bucurie ca vom continua practica de mindfulness  in urmatoarele 10 luni (septembrie 2022 – iunie 2023).
Am observat impreuna pe parcursul lunilor de practica cum respiratia constienta, starea de prezenta, constientizarea corpului, a emotiilor ne sustin in a mentine cat mai des o atitudine constienta. Prin mindfulness si practica constanta incepem sa ne simtim corpul, sa incetinim atunci cand suntem grabiti si sa ne dam timp sa fim, alteori sa ne oprim din lucru si sa savuram un mar sau o cafea. Invatam sa ne conectam la emotii, sa nu ne simtim coplesiti de ele ci sa le acceptam, sa le traim.

Vom studia si practica mindfulness-ul pornind de la traditia autentica, avandu-l in continuare ca principala sursa de invatatura pe maestrul budist Thich Nhat Hanh (Thay) dar vom aduce in intalniri si alte practici de mindfulness pe care voi sau facilitatorii le au aproape de sufletul lor.

“Oamenii considera ca mersul pe apa sau prin aer este un miracol. Dar eu cred ca adevaratul miracol este nu sa mergi pe apa sau prin vazduh ci sa pasesti pe pamant. In fiecare zi, suntem angajati intr-un miracol pe care nici macar nu-l recunoastem: cerul albastru, norii albi, frunzele verzi, ochii negri, curiosi ai unui copil. Totul este un miracol.”

 

Thich Nhat Hanh (“Miractolul constientizarii”).

Temele parcurse vor fi urmatoarele:

  1. Constientizarea respiratiei – septembrie, octombrie
  2. Constientizarea corpului – noiembrie, decembrie
  3. Constientizarea emotiilor – ianuarie, februarie
  4. Constientizarea gandurilor – martie, aprilie
  5. Conectarea cu stramosii si Universul – mai, iunie
Cine sunt facilitatorii grupului?
RALUCA MOHANU

Raluca Mohanu

“Sunt coach si facilitator de constelatii sistemice, profesii in care folosesc zilnic tehnicile de mindfulness, atat pentru mine, cat si pentru clientii mei. Am descoperit tehnicile de mindfulness direct “de la sursa”, avand sansa sa practic meditatia si sa primesc invataturi direct de la maestrul budist Thich Nhat Hanh in cadrul retreaturilor din ‘Village de Pruniers”, din Bordeaux, Franta. In Romania, mi-am aprofundat practica meditativa prin voluntariatul oferit centrului spiritual Seeds for Happiness, Bucuresti.”

Calina Mircea

“Pentru mine meditatia a fost un mod de a reveni in corp, crezandu-ma uneori, doar un cap plutitor. In urma unui retreat Vipassana de 10 zile, am descoperit ca cel mai mult ma ajuta practica meditatiei cu atentie asupra respiratiei sau a corpului, astfel revin in prezent, devin mai constienta de emotiile mele si de ce are nevoie corpul meu. Prin mindfulness imi cultiv starea de pace si prezenta necesare sa fiu de folos clientilor mei si oamenilor din jurul meu. Lucrez cu oamenii de peste 15 ani, in calitate de trainer, facilitator si mai apoi coach si observ constant diferenta pe care o face un moment de prezenta constienta pentru mine si cei din jur.“

IRINA-GHEORGHE

Irina Gheorghe

“In diversele roluri pe care le am in plan profesional: mentor, coach, facilitator, manager am descoperit ca ma sustine o practica zilnica de echilibrare. Astfel ma pun in starea potrivita pentru o minte limpede si o inima deschisa. Am invatat sa aduc zilnic alaturi de rugaciune si practica de mindfulness, prin care ma asez mai bine in prezent, in corpul meu, devenind cu adevarat prezenta pentru Viata. Am intrat in contact cu meditatia in urma cu 10 ani, intr-un program de dezvoltare personala si de cum am experimentat-o am avut senzatia ca e demult parte din mine iar acum ma reintalnesc cu bucurie cu aceasta practica. In ultimii ani am aprofundat practica meditativa prin rolul meu de facilitator in hipnoterapie si regresii in vieti anterioare. “

CARE ESTE COSTUL?

Intalnirile sunt gratuite, onorand dorinta de contributie a facilitatorilor.

CÂND SE DESFĂȘOARĂ?

Ne vom intalni online, de 2 ori pe luna, pentru 45 minute, intre 19:30-20:15, in zilele de marti. Prima intalnire are loc in data de 20 septembrie 2022, urmatoarele intalniri vor fi o data la 2 saptamani in intervalul 20 septembrie 2022 – 27 iunie 2023.

Pentru a consolida grupul, va recomand sa va inscrieti doar daca puteti participa la minim 8  intalniri.


CUM TE ÎNSCRII?

Pentru a fi in grupul de studiu si practica de mindfulness online, te poti inscrie prin email catre Irina (cristina_gim@yahoo.com) pana in data de vineri, 16 septembrie. Te rog sa imi comunici si telefonul tau, deoarece principala comunicare in grup se va face prin grupul de whatsapp. Daca esti deja in grupul de whatsapp, poti ramane in continuare.

Impreuna facem Pasi pentru Schimbare!