Workshop

cadou pentru comunitate

“Introducere in Mindfulness” – joi, 14 octombrie

ONLINE
ORELE: 19.00-21.00
mindfulness
Te invit la o seara de conectare si meditatie online “Introducere in Mindfulness” in data de 14 octombrie 2021 intre 19.00-21.00 in cadrul Comunitatii Pasi pentru Schimbare.
Probabil ca ai auzit acest termen – “mindfulness”, folosit uneori cu prea multa usurinta. El a fost dezvoltat in Orient, dar ca abordare moderna iti propun definitia lui Jon Kabat Zinn, profesor al Universitatii de Medicina din Massachusetts – mindfulness-ul reprezinta ”concentrarea atenției pe experienta fiecarui moment in parte, in mod deschis și fara a judeca”. Mindfulness este o atitudine a de trai constient si liber, fara sa ne opunem Vietii.

Intr-o lume agitata, ne este uneori greu sa ne mentinem o atitudine constienta. Nu ne mai ascultam corpul, suntem mereu grabiti, mancam pe fuga si nu ne miscam suficient. Ne deconectam de emotii, de teama de a nu suferi prea mult sau ne lasam coplesiti de ele. Mintea noastra “rumineaza” mereu, avand mereu ganduri care nu intotdeauna ne sunt de folos. Ne mandrim ca facem “multi-tasking”, avand atentia dispersata in multe directii si sfarsim ziua obositi si confuzi…Toate aceste comportamente arata ca avem nevoie de mindfulness, avem nevoie sa ne aducem inapoi in prezent, in sufletul nostru.

Workshop-ul va consta intr-o  sesiune de “antrenament pentru prezent” cu atentia deschisa, acceptare si “curgere”. Vom exersa practici pentru constientizarea:

  • mesajelor simturilor noastre (vaz, auz, miros, gust, tactil)
  • senzatiilor din interiorul corpului nostru
  • emotiilor noastre
  • gandurilor noastre

…constientizand ca suntem mult mai mult decat ele.

Cine este facilitatoarea?

CÂND VA AVEA LOC?

14 octombrie 2021, 19.00 – 21:00

UNDE VA AVEA LOC?

Online, vei primi linkul de participare dupa inscriere

CARE ESTE CONTRIBUȚIA MEA?
Participarea ta este gratuita onorand dorinta de contributie a fondatoarei pentru aceasta comunitate.
CUM TE ÎNSCRII?

Completand formularul pana luni, 11 octombrie 2021

Te asteptam cu drag. Impreuna este mai usor sa facem Pasii spre Schimbare.