Esti interesat de dezvoltare personala?
Iti place sa citesti, dar mai ales sa aduci in viata ta ce ai citit?
Vrei sa cresti si contribui fiind intr-o comunitate de oameni ca tine?
Te invitam atunci la prima intalnire online

Mastermind de lectura
“Pasi pentru schimbare”

care va avea loc online marti, 29 septembrie intre 19:00- 21:00

raluca-mohanu-coach

De ce dezvoltare umana prin lectura?

Cartile potrivite citite in momentele din viata potrivite pot fi cu adevarat o resursa creatoare. In plus, cand citesti si dezbati in grup ideile descoperite, poate fi si mai inspirant pentru tine sa faci un pas catre a aduce cat mai multa practica in lumea reala. Este un mod de a aduce “cartile” prin practica in viata ta. De a pune in practica tot ceea ce citesti, pentru ca informatia sa treaca din minte in “muschi”. Si a exersa obiceiuri care iti fac viata mai frumoasa si mai usoara. Iti propunem sa iti onorezi modul tau unic de a creste si de a te inspira din impartasirile celorlalti colegi.

Cine suntem noi?

Chiar daca activam in profesii foarte diferite, pe noi, Raluca Mohanu, Daniela Graure si Mihaela Petruescu pasiunea comuna pentru lectura si pentru dezvoltarea noastra umana ne-a adus impreuna si ne-a inspirat sa demaram acest proiect. Ne-am cunoscut in cadrul comunitatii “Pasi pentru Schimbare” si ne sustinem in a trai o viata cu sens.

Cum va fi prima noastra intalnire ?

 • Este Ziua Mondiala a inimii si este un bun prilej de bucurie impreuna, ca simti in fiecare zi acel magic Tic-Tac, Tic-Tac;
 • Cartea pe care am ales-o pentru dezbatere este Arta de a iubi, de Don Miguel Ruiz (Editura Mix 2007);
 • Agenda este urmatoare:
 • impartasim idei descoperite din carte
 • exploram modalitati practice prin care sa actionam constient, acolo unde este potrivit pentru fiecare, in viata de zi cu zi
 • stabilim obiceiuri personale si ne monitorizam progresul prin intermediul grupului whatsapp

Ce inseamna MasterMind:

Un proces prin care intreg grupul devine o RESURSA, astfel: – un participant va descrie o tema din viata sa la care isi doreste sa gaseasca o solutie – grupul va oferi sugestii, rezonante din experienta personala si resurse – participantul va integra sugestiile si resursele primate de la grup, explorand modalitati prin care le poate integra in modul sau unic in propria sa viata

Temele de dialog vor fi urmatoarele:

 1. Titlul cartii “Arta de a iubi” ne poate duce cu gandul la faptul ca si iubirea se invata. “A iubi” este intr-adevar o arta? Ce presupune actul iubirii ca arta?
 2. Ce provoaca teama care ne impiedica sa iubim? Cum putem sa ne vindecam de aceasta teama?
 3. Care este “cales iubirii”? Dar a “fricii”? Cum ne alegem calea?
 4. La fel ca arta, iubirea necesita dedicatie, creatie, investitie. In iubire se investeste cel mai putin si se asteapta cel mai mult. Cat suntem dispusi sa investim in iubire? Ce esti dispus tu sa investesti in iubire? Dar sa primesti?
 5. “Arta iubirii incepe din noi insine” este un al paragraf din carte. Care ar fi cativa pasi prin care putem incepe acest proces cu noi insine?

Te invitam alaturi de noi:

 • Trimite un e-mail la adresa de e-mail petruescu@gmail.com pana la data de 28 septembrie 2020
 • In masura in care timpul iti permite, iti sugeram sa citesti cartea pana cand ne vedem online
 • Trimite-ne pe e-mail, orice intrebari ai legate de tema cartii pentru a le aduce in discutie in intalnire

Cat costa?

Participarea la aceste intalniri este gratuita, onorand dorinta de contributie a organizatoarelor.

Iata cate ceva despre cartea “Arta de a iubi”:

Citind cartea vom invata cum sa ne vindecam ranile emotionale, cum sa redescoperim libertatea si bucuria si cum sa retrezim in noi spiritul ludic.
Descoperiti cum spiritualitatea si psihologia se intalnesc pentru a da nastere unei carti capabile sa ne inspire si sa ne ofere lectii profunde de viata.

Si despre autorul Don Miguel Ruiz:

Don Miguel Ruiz (Miguel Amgel Ruiz) este un autor mexican, shaman și profesor. El a fost un recunoscut chirurg, până când a avut o experiență aproape de moarte care l-a făcut să caute răspunsuri în tradiții ancestrale Toltece, mama lui fiind o mare vindecătoare și bunicul său un nahual (sau shaman) care după moarte a continuat sa-l inițieze pe Don Ruiz prin intermediul viselor sale.

REZERVARI