Mentoring pro-bono, ianuarie – iunie 2023

ianuarie - iunie 2023

Un proverb african spune: “Daca vrei sa mergi repede, mergi singur. Daca vrei sa ajungi departe, mergi insotit.”

Noi credem ca impreuna este mai usor si dorim sa ii sprijinim pe cei ce doresc sa paseasca in directia unei Schimbari. Crestem in comunitate, prin a (ne) darui si a (ne) primi, in rolurile de mentor si mentee.

Vrei sa fii MENTOR? Sa daruiesti din ce stii dar mai ales din cine esti? Sa faci ceva pentru tine si pentru Comunitate?

Sau/si

Vrei sa fii MENTEE? Sa inveti direct de la cineva care stie/a facut ceea ce te intereseaza si pe tine sa faci si te poate insoti?

Gasesti mai jos detaliile despre inscriere si te asteptam online pe 12 decembrie 2022 (ora 19:00 – 21:00) cu mai multe informatii la work-shop-ul de prezentare a Programului.

Programul s-a nascut din dorinta de a valorifica expertiza existenta in comunitate si a de a crea un cadru de conectare autentica in care progresul si schimbarea fiecaruia sa se poata manifesta.

Cine poate fi MENTOR?

TU daca:

 • Doresti sa impartasesti altora ceea ce tu deja ai facut sau faci bine
 • Ai abilitati de comunicare si de relationare
 • Una dintre valorile tale este contributia si aceasta te motiveaza sa contribui la cresterea celorlalti
 • Ai disponibilitate de a oferi 7 ore online (o ora o data la 2 -3 saptamani) in intervalul ianuarie – iunie 2023 pentru  intalniri de mentoring

Mentorul are rolul de a oferi sustinere si de a sprijini procesul de reflectie, invatare si actiune in domeniul ales de mentee. Prin aceasta mentorul are bucuria si satisfactia de a vedea cum experientele sale transmise contribuie la cresterea si dezvoltarea unei alte persoane.

Cine poate fi MENTEE?

TU daca:

 • Doresti sa inveti accelerat de la o persoana cu mai multa experienta in aria care te intereseaza
 • Esti dispus sa “modelezi” ceea ce a facut si cum a facut mentorul tau adaptand la stilul tau personal
 • Ai disponibilitatea de a participa la 7 intalniri de mentoring online a cate o ora fiecare in intervalul ianuarie – iunie 2022
 • Iti asumi responsabilitatea pentru  a pune in practica rezultatul intalnirilor de mentorin

In ce domenii poti sa fii MENTOR/ MENTEE:

 • Dezvoltare personala(relatia cu corpul, sanatate, vitalitate, nutritie, miscare, relatii armonioase, inteligenta emotionala, relatia de cuplu, relatii de familie, parenting, relatia cu banii, public speaking, managementul timpului, managementul stressului, mindfulness etc)
 • Dezvoltarea carierei(descoperirea misiunii personale, motivatia profesionala, orientarea in cariera, managementul carierei)
 • Management si leadership(managementul echipelor, managementul proiectelor, , networking, strategie de business, leadership, managementul schimbarii)
 • Domeniul tau profesional(vanzari, marketing, IT, project management, logistica, resurse umane, antreprenoriat etc)

Vrei sa fii voluntar pentru acest proiect? Iata ce poti face:

 • Sa fii mentor sau/ si mentee
 • Sa propui mentees sau mentori interesati sa participe in proiect
 • Sa promovezi proiectul in comunitatea ta

Care este calendarul proiectului?

 • 12 decembrie 2022 ora 19:00 – 21:00 – intalnire zoom de lansare, workshop despre mentoring, rolul mentorului si al mentee-ului
 • 31 decembrie: finalizam colectarea profilelelor mentorilor si mentees
 • 1 – 15 ianuarie: mentees vor primi profilele mentorilor si vor selecta mentorii de la care vor sa invete; 
 • 15-18 ianuarie: formam perechile mentor-mentee 
 • ianuarie  – 15 iunie : 7 intalniri de catre o ora mentor/mentee online, stabilite de comun acord
 • 15 iunie: incheierea proiectului, workshop de prezentare/celebrare a planurilor de actiune ale mentees si de concluzii pentru mentori

Care este costul?

Aceasta a treia editie a proiectului de mentoring este pro-bono si se bazeaza exclusiv pe contributia mentorilor si a voluntarilor din comunitate, carora le multumim!

Esti interesat? Iata pasii urmatori:

Daca ai participat si anul trecut la program si avem deja profilul tau, tot ceea ce este nevoie sa faci este sa intri in urmatorul chestionar și sa completezi ca ai fost mentor/ mentee. 

In cazul in care participi pentru prima oara la acest program:

–      Daca iti doresti sa fii mentor, completeaza acest chestionar https://forms.gle/uWUd6KkWEfC2QotT7

–      Daca doresti sa fii mentee, completeaza acest chestionar scrisoare de intentie https://forms.gle/P2JGvFuroTpEqiVBA

Participa la intalnirea de proiect online din 12 decembrie ora 19:00, pentru care vei primi link-ul ulterior.

Te asteptam cu drag! Speram sa te inspire experientele participantilor primelor editii:

Ana, mentee
“In cadrul experienței am beneficiat de o consiliere profesionistă, o reorientare în procesul de revizuire a propriilor priorități și un management mai bun al resurselor proprii: interne și externe. Am reușit să descopăr resurse interne nevalorificate anterior pe motiv de "lipsă de timp" și să le valorific.”
Calin, mentor
“Am avut un mentee curios si deschis si inteligent care mi-a oferit increderea sa si mi-a impartasit obiectivele si provocarile sale. Mi-a adus bucurie modul in care mi-a luat sfaturile potrivite pentru ea si mai putin pe altele. A fost interesant pentru mine sa-mi amintesc un pic, prin ochii ei, de unde am pornit si sa ma bucur de drumul parcurs. De asemenea am admirat-o pentru dorinta de dezvoltare personala si rabdarea de a se uita la ea.”
Olivia, mentee
“ Am primit o prietena si o partenera de calatorie in cresterea copilului meu. Am primit spatiu de crestere, blandete si rabdare si am devenit eu o persoana care stie sa ofere aceate lucruri mai departe. Foarte relevant!”
Mugur, mentor
"La inceputul programului nu aveam idee despre proces. Ce pot sa identific?.... programul ofera mentorului satisfactia contributiei, dar si posibilitatea de a se cunoaste mai bine pe sine, posibilitatea de a-si identifica aspectele pozitive si frumoase ale vietii, deoarece focusul implicit al mentorului este indreptat catre reusite, care implicit conduce facil catre cristalizarea strategiilor si actiunilor de succes. Un sincer multumesc pentru implicarea in program! Sunt recunoscator ca ma pot descoperi si eu, pe timpul procesului proiectului de mentorat PASI PENTRU SCHIMBARE 2022!”
Andreea, mentor
“ Experienta in sine a fost un cadou si o ocazie minunata pentru a-mi dovedi la randul meu ca pot sa fiu mentor si ca am ce sa ii invat si pe altii valoros, mi-a dat incredere ca ceea ce fac este bine si ca aduce rezultate faine. Multumesc!”
Andreea, mentee
“ Am avut un mentor excepțional cu care din punctul meu de vedere am reușit sa leg o prietenie tare frumoasa. Am abordat teme despre organizarea de evenimente (principalul meu interes de la acest program) dar am discutat și despre time management, delegare, life style și toate acestea datorită pregătirii ei extraordinare și a talentului didactic, despre care nu știu dacă știa ca îl are. Sunt tare mulțumită și incantata de aceasta colaborare și alegerea făcută. Un om deosebit și un profesionist.”
Sabina, mentor
"Cred ca mi-ar face mare placere sa particip iarasi, fara limitarile (auto-impuse) de contextul curent. Multumesc pentru oportunitate, oricum. Nu mi s-a mai intamplat de mult sa trebuiasca sa analizez de 4-5 ori orice idee inainte de a o articula, asa cum am facut in interactiunea cu mentee-ul acesta. Obositor, dar in ultima instanta interesant. Este prima oara cand un proces de mentorat genereaza asemenea cantitate de introspectie 🙂 Felicitari pentru organizarea programului.”
Previous slide
Next slide