Mindfulness – grup de studiu si practica, februarie – iunie 2023

Va anunt cu bucurie infiintarea Grupului de studiu si practica in Mindfulness!

Intr-o lume agitata, ne este uneori greu sa ne mentinem o atitudine constienta. Nu ne mai ascultam corpul, suntem mereu grabiti, mancam pe fuga si nu ne miscam suficient. Ne deconectam de emotii, de teama de a nu suferi prea mult sau ne lasam coplesiti de ele. Mintea noastra “rumineaza” mereu, avand mereu ganduri care nu intotdeauna ne sunt de folos. Ne mandrim ca facem “multi-tasking”, avand atentia dispersata in multe directii si sfarsim ziua obositi si confuzi…Toate aceste comportamente arata ca avem nevoie de mindfulness, avem nevoie sa ne aducem inapoi in prezent, in sufletul nostru.

Va propun ceva diferit – sa studiem si sa practicam mindfulness-ul pornind de la traditia autentica, avandu-l ca principala sursa de invatatura pe maestrul budist Thich Nhat Hanh (Thay).

 “Mindfulness este acea energie pe care o generam atunci cand ne aducem mintea inapoi in corp. Astfel, devenim constienti de respiratia noastra si “revenim acasa” in corpul nostru, prezenti pe deplin pentru noi, pentru ceilalti si pentru ceea ce facem in acel moment.” Thich Nhat Hanh

Intalnirile vor consta sesiuni de “antrenament pentru prezent” in care:

– vom viziona impreuna o scurta inregistrare din invataturi referitoare la mindfulness (“dharma talk”) si vom impartasi impresiile noastre
– vom practica exercitii de mindfulness
– vom reflecta la modalitati practice in care putem practica “mindfulness de zi cu zi

Temele parcurse vor fi urmatoarele:

  1. Constientizarea respiratiei (Mindfulness of breathing)
  2. Meditatia sezand (Mindfulness of sitting)
  3. Meditatia in miscare (Mindfulness of walking)
  4. Constientizarea corpului (Experiencing the body in the body)
  5. Meditatia hranei (Eating & Drinking meditation)
  6. Constientizarea emotiilor
  7. Constientizarea gandurilor
  8. Pacea sufletului

Cine este facilitatorul grupului?

Sunt Raluca Mohanu, coach si facilitator de constelatii sistemice, profesii in care folosesc zilnic tehnicile de mindfulness, atat pentru mine, cat si pentru clientii mei.

Am descoperit tehnicile de mindfulness direct “de la sursa”, avand sansa sa practic meditatia si sa primesc invataturi direct de la maestrul budist Thich Nhat Hanh in cadrul retreaturilor din ‘Village de Pruniers”, din Bordeaux, Franta. In Romania, mi-am aprofundat practica meditativa prin voluntariatul oferit centrului spiritual Seeds for Happiness, Bucuresti.

Cred in “mindfulness de zi cu zi” si in spiritualitatea integrata firesc in viata cotidiana. Am incredere ca putem trai o viata constienta si cu sens, in care se ne alinam suferinta si sa plantam in fiecare zi “semintele fericirii”.

Care este costul?

Intalnirile sunt gratuite, onorand dorinta de contributie a facilitatoarei.

Cand se desfasoara?

Vom deschide grupul cu o intalnire fata in fata organizata impreuna cu Centrul Seeds for Happiness in data de miercuri 23 februarie 2022 de la ora 19. Detalii despre acest eveniment gasiti aici; inscrierea pentru aceasta intalnire fata in fata se face la email info@seedsforhappiness.ro

Vor urma 8 intalniri online care au loc miercurea seara, intre 19:00 – 21:00, online, de 2 ori pe luna in datele: 9 martie, 23 martie, 6 aprilie, 27 aprilie, 4 mai, 18 mai, 15 iunie si 29 iunie. Pentru a consolida grupul, va recomand sa va inscrieti doar daca puteti participa la minim 4 intalniri.

Cum te inscrii?

Pentru a fi in grupul de studiu si practica de mindfulness online, te poti inscrie prin email raluca.mohanu@gmail.com pana in data de luni, 28 februarie. Te rog sa imi comunici si telefonul tau, deoarece principala comunicare in grup se va face prin grupul de whatsapp, creat ulterior.

Impreuna facem Pasi pentru Schimbare!