2024

PASI PENTRU
SCHIMBARE

- FORMARE IN COACHING -

Te invitam alaturi de noi in formarea de coaching:
“Pasi pentru schimbare”

2 ediții în 2024:

CE ITI PROPUNEM?

OBIECTIVELE PROGRAMULUI:

Sa cream o comunitate de crestere profesionala si personala in care coachii dornici de dezvoltare:

“Cea mai puternica si transformationala scoala prin care am trecut vreodata. Un proces de crestere impreuna prin conectarea mintii, inimii, spiritului si corpului fiecaruia. O scoala autentica, bazata pe reflectii profunde asupra conceptelor si instrumentelor de coaching exersate”

Iosif Moldovanu
Coach, Consultant & Expert in drepturile copilului, Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova.

Absolvent formare in coaching ‘Pasi pentru Schimbare” 2020

CE ITI OFERIM TIE?

Care sunt acreditarile programului?
Programul este acreditat NATIONAL (ANC) si INTERNATIONAL (EMCC).

In urma sustinerii examenului de absolvire, la finalul cursului participantii vor obtine certificatul de Specialist in activitatea de coaching – COR 242412, conform clasificarii ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari)
Participantii vor obtine certificatul de Specialist in activitatea de coaching – COR 242412, conform clasificarii ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari).
Programul de coaching este acreditat international de catre EMCC (European Mentoring and Coaching Council) la nivel Practitioner. EMCC este cea mai mare organizatie care promoveaza coachingul si mentoringul in Europa (www.emccglobal.org)

CUM SE DIFERENTIAZA ACEST PROGRAM?

  1. Este transformational pentru coach. Dincolo de toate modelele si instrumentele de coaching, consideram coachul ca fiind “cel mai important instrument” de coaching. Cu cat coachul este mai prezent, atent si deschis, cu cat el progreseaza pe drumul devenirii sale personale si spirituale, cu atat procesul de coaching “curge” mai usor.
  2. Include Practica Reflexiva (“Reflective Practice”), instrument specific EMCC . Coachingul este inteles nu doar in dimensiunea sa de “a face”, de activitate/activism, ci in dimensiunea sa identitara. Astfel, participantii vor exersa in fiecare modul reflectia asupra propriei activitati de coaching si se vor familiariza cu Practica Reflexiva (“Reflective Practice”), ceea ce le va usura accesul la acreditarea
  3. Invatarea se petrece in comunitate. Apartenenta la comunitate faciliteaza invatarea, este o crestere cu si prin contributie. Pe langa abilitatile de coaching, vei invata ce inseamna sa apartii, sa daruiesti si sa primesti in relatie cu ceilalti, sa te lasi vazut si sa ii vezi cu adevarat pe ceilalti.

Care este marimea grupului?
De maxim 16 persoane, pentru a permite o abordare individualizata a nevoilor fiecarui participant.

Cat dureaza?
9 luni, atat cat dureaza orice nastere :)

”Cel mai transformational si mai valoros curs de coaching! Am regasit in aceasta comunitate deschidere, sustinere, bucurie si profesionalism. Sunt magicieni atunci cand vine vorba de a incuraja si de a imputernici viitorii coachi sa imbratiseze aceasta profesie cu bucurie, autenticitate si curaj.

Multumesc cu recunostinta!”

Carmen Pacuraru,
Coach, BUSINESS Owner & Designer TRU LABEL, Absolventa formare in coaching “Pasi pentru Schimbare” 2023

CARE ESTE STRUCTURA PROGRAMULUI?

– 12 zile de formare (4 module de training a cate 3 zile fiecare)

– 12 ore de practica si supervizare online de grup de coaching (3 sesiuni a cate 4 ore fiecare)

– 2 ore de mentoring individual online cu unul dintre traineri

– 7 ore de coaching individual online in rolul de client cu unul dintre coachii comunitatii

– 9 ore de practica online in grupuri de 3 colegi (3 intalniri de 3 ore cu durata a 3 ore fiecare)

– 60 de ore de practica de coaching in rolul de coach cu minim 5 clienti diferiti

– Elaborarea a 4 Reflective Notes (Practica Reflectiei) conform cerintelor EMCC

– Recenzie si prezentarea in grup a unei carti de coaching din bibliografie

– Redactarea si prezentarea eseului: Modelul meu de Coaching

– O zi de evaluare finala (sustinerea unei mini-sesiuni de coaching live urmata de feedback si feedforward de la mentori si colegi)

– O zi de evaluare finala ANC (test grila si prezentarea modelului propriu de coaching)

“Poate cel mai complet curs de coaching de pe piata, pentru mine, experienta acestui curs a insemnat un punct grozav de pornire in activitatea mea ca si coach. Am primit si avut ocazia sa exersez o gama variata de tehnici si instrumente, am dezvoltat si modelat un simt al eticii in coaching, am lucrat cu colegi cu stiluri diferite pe care am avut onoarea sa-i vad cum cresc si isi dezvolta propriul lor model si am avut parte de indrumarea a trei traineri, coach si mentori absolut unici si autentici. Coach-ul de care am avut parte in program a fost o gura de aer curat, un exemplu pentru mine si un insotitor de nadejde in drumul meu. Relatia cu mentorul a fost neasteptata, acest avand un stil propriu, onest, spumos si direct. Partea cea mai valoroasa pentru mine din experienta este totusi practica si reflexia asupra practicii, cu ocazia careia simt ca am facut pasi potriviti in dezvoltarea mea ca si coach. Aici au contribuit mult sesiunile de supervizare, unde feedback-ul este de o diversitate si exhaustivitate care mi-a format in mod accelerat rationamentul si intuitia de coach. Mai mult decat atat, in comunitatea asta puternica, este o bogatie de oportunitati de practica, supervizare si formare avansata pe care le am la dispozitie mai departe de curs, ca sa imi continui procesul de dezvoltare in rolul de coach si in rolul de om. O. cireasa de pe tort a fost pentru mine modulul de antreprenoriat unde am avut ocazia sa aflu povestile unor antreprenori de success in coaching si in alte domenii, sa pun intrebari si sa concretizez mai bine pentru mine care va fi modelul meu de business, dar si motivatia mea personala de antreprenor. Recomand cu incredere acest curs oricarei persoane care vrea sa dezvolte abilitati de insotire a altora in procesele lor de dezvoltare si care cauta un mediu de invatare complet, sigur, inspirational si profund.”

Calina Mircea,
Coach, Learning & Talent Development Associate Manager, Accenture, Absolventa formare in coaching “Pasi pentru Schimbare” 2021

MODULUL I,
INTRODUCERE IN COACHING

Draga Raluca, Este a patra formare in coaching la care particip si este de departe cea cu cel mai mare nivel de profunzime si continere. Dincolo de nivelul mental, tu reusesti sa transmiti cunoastere pe toate palierele, constiente si subtile, prin capacitatea ta de A FI tot ceea ce ne inveti si mult mai mult.
Capacitatea ta de a oferi in doze optime cunoastere, spirit, prezenta, fermitate, continere, profunzime, de a crea un cadru safe, mi-a adus crestere, apartenenta, siguranta si dorinta de mai mult.
Parteneriatul cu Doru, care este unul dintre cei mai profesionisti, fini, delicati si respectuosi traineri cu care am lucrat, este o combinatie refreshing si foarte profesionista. Mi-a placut interactiunea voastra plina de respect si consideratie unul pentru celalalt, este ispirationala. “

Cristina Mircea,
Coach & Antreprenor, Grupul de firme Confort Systems. Absolvent formare in coaching ‘Pasi pentru Schimbare” 2020

“Pentru mine personal, a fost o calatorie spre Sine, lina, blanda si fara presiune, exact asa cum imi doresc sa se aseze viata mea de acum inainte! Am intrat in program din curiozitate si din dorinta de a descoperi cum pot evolua. In acelasi timp mi-am dorit sa imi confirm ca alegerea unei cariere alternative de coach este ceea ce mi se potriveste. Astazi, ma bucur sa stiu ca acesta este drumul meu pe care il voi urma cu incredere, perseverenta si drag de oameni!

Multumesc cu recunostinta!”

Simona Straut, Coach & Marketing Operations Manager, ING Absolventa formare in coaching 2022

MODULUL II
TEHNICI DE COACHING

MODULUL III
METODE AVANSATE DE COACHING

MODULUL IV
COACHING PENTRU COACHI

EVALUARE FINALA ANC

“Sunteti minunati si va sunt recunoscator in primul rand pentru ce ati facut voi si prin programul vostru pentru mine. Cunoasterea mai buna a mea, introspectii, descoperiri, transformari. Multumesc!

In al doilea rand va sunt recunoscator pentru ce faceti si pentru piata de coaching. O abordare unica, completa, complexa, holistica; sunteti o scoala transformatoare si generativa, de idei mai bune, mai utile, de “Sine-uri” mai bune.

Multumesc! Bravo! Felicitari! Va imbratisez!”

George Popa,
Coach & Coordonator Proiecte Speciale Corporate, Regina Maria, Absolvent formare in coaching “Pasi pentru Schimbare” 2021

Formare coaching

CARE ESTE STRUCTURA SESIUNILOR DE PRACTICA SI SUPERVIZARE?

Sesiunile de supervizare sunt in esenta sesiuni de practica online. Participantii isi asuma succesiv 3 roluri principale: client, coach, observator. Astfel, participantul coach are o mini-sesiune de coaching cu un participant client, care aduce in coaching o tema reala, personala, asupra careia doreste un progres; apoi toti membrii grupului ofera feedback si feedforward coach-ului.

CARE ESTE CALENDARUL SI STRUCTURA SESIUNILOR DE COACHING INDIVIDUAL?

Sesiunile individuale de coaching se adreseaza coachilor din postura de client, deoarece nu putem fi coachi buni, daca mai intai nu stim sa fim clienti.

Vei avea 7 sesiuni de coaching individual online a cate o ora fiecare cu o frecventa de 2 sesiuni pe luna cu unul dintre coachii din comunitate. Datele sesiunilor individuale le vei stabili direct cu coachul tau.

“Acest curs-calatorie mi-a adus apartenenta la un grup de oameni cu valori comune, grup de suport, plin de intelegere, inspiratie, bucurie de a “a fi impreuna”.

Pe langa tehnici de lucru, ore de formare si supervizare, cursul mi-a adus motivatia de a cauta in interior si de a raspunde la “cine sunt eu?’, mi-a adus descoperirea unei voci blande din capul meu si deschiderea catre “a nu sti”, mi-a adus capacitatea de autoreflectie.

Multumesc trainerilor pentru ca au generat aceasta experienta!”

Andreea Radulescu,
Coach & Consilier scolar, Helikon Hub Educational pentru Romania, Absolventa formare in coaching “Pasi pentru schimbare” 2021

Care este calendarul modulelor de training?

Formare fata in fata (4 module a cate 3 zile fiecare)

Formare online (4 module a cate 3 zile fiecare)

CINE SUNT FORMATORII

Raluca Mohanu – Fondatoare si Trainer Principal

Sunt Master Coach acreditat international si membra fondatoare a Asociatiei Romane de Coaching. Ma implineste sa lucrez cu alti coachi, sustinandu-i in dezvoltarea lor profesionala si personala. In ultimii 10 ani am colaborat cu scoala de coaching Noble Manhattan, lucrand cu coachi in formare ca trainer, mentor si supervizor.
De 4 ani sunt Coaching Manager in cadrul comunitatii AS (Andy Szekely) Training & Coaching, oferind training si mentoring pentru dezvoltarea competentelor de coaching ale facilitatorilor. Din 2020 am fondat scoala de coaching “Pasi pentru schimbare’ si din 2017 facilitez programul de practica si supervizare in coaching, “Excelenta in Coaching”.
Am o practica de coaching de succes care imbina coaching-ul de business cu life coaching-ul. Lucrez cu middle si top manageri din companii precum Abbott, Bayer, Carrefour, GlaxoSmithKline, Hamm Reno, Honeywell, Kaufland, INA Schaeffler, ING Bank, Leroy Merlin, Petrom, Raiffeisen, Romstal, Telekom, UNICEF, Vodafone, Valrom si Wienerberger. In programele de life coaching colaborez cu oameni care sunt pregatiti sa isi asume propriul destin, multi dintre ei dorind sa depaseasca ceea ce numim “middle age crisis”.

CARE ESTE CALENDARUL SI STRUCTURA SESIUNILOR DE PRACTICA SI SUPERVIZARE?

Sesiunile individuale de coaching se adreseaza coachilor din postura de client, deoarece nu putem fi coachi buni, daca mai intai nu stim sa fim clienti.

Vei avea 6 sesiuni de coaching individual online a cate o ora fiecare cu o frecventa de 2 sesiuni pe luna cu unul dintre coachii din comunitate. Datele sesiunilor individuale le vei stabili direct cu coachul tau.

“Raluca a fost pentru mine coachul potrivit la momentul potrivit. Rabdarea si tactul ei m-au ajutat sa dobdandesc o baza solida in dezvoltarea mea personala, cat si sa inteleg si sa echilibrez multitudinea de roluri din viata mea personala si profesionala. Unde sunt eu acum este rezultatul orele de interactiune autentica si ghidare inteleapta pe un drum dificil al limitarilor auto-impuse. Multumindu-i inca o data, o recomand oricui cauta un coach experimentat cu o personalitate extraordinara; chiar si celor care se considera “cauze pierdute” – cu Raluca nu este niciodata asa ceva.

Florentina Negrutiu,
Head of Energy Law Legal Office OMV Petrom

Raluca Mohanu – Fondatoare si Trainer Principal

Raluca-Mohanu

CINE SUNT FORMATORII

Doru Curteanu – Trainer Principal

Sunt coach pentru lideri si echipe acreditat la nivel international de catre European Mentoring and Coaching Council (EMCC Global) si vicepresedinte pentru acreditare si supervizare la EMCC Romania din care fac parte din 2015. In ultimii 10 ani m-am pregatit si am practicat coachingul individual si de echipa sprijinind antreprenori, echipe de management si de vanzari sa isi atinga tintele de afaceri dorite si sa prospere in acest proces. Sunt certificat in coaching sistemic de echipa si coaching bazat pe metoda constelatiilor sistemice familiale si organizationale.

De 3 ani sunt trainer international in coaching sistemic pentru coachi care urmeaza programele de formare oferite de compania Coaching Constellations din Marea Britanie. Atat in programele de life coaching cat si in cele organizationale atunci cand lucrez cu un client lucrez in acelasi timp in serviciul sistemelor din care acesta face parte pentru a facilita fluxurile de vitalitate, sanatate, motivatie, leadership si prosperitate in familii, echipe, organizatii si comunitati. Printre clientii organizationali cu care am colaborat in programe de coaching se numara: Bayer, Daikin, Ipsen Pharma, Leroy Merlin, Liberty Steel Galati, Pirelli, Roca Sanitario, Rodl&Partner, Siemens, SOS Satele Copiilor Romania, Trane Romania. Ma bucura sa pot da mai departe altor coachi ceea ce am invatat si descoperit in practica mea astfel incat ei sa se dezvolte si sa poata oferi mai departe clientilor lor acces la mediul extraordinar de invatare, evolutie si implinire care este coachingul.

“Doru. iti multumesc pentru o sesiune de coaching inspiratoare, energizanta, plina de descoperiri revelatoare si care ma face sa ma simt mult mai usurata si gata de actiune!
Este extraordinar cum doar intr-o ora si jumatate am reusit cu sprijinul tau sa imi pot vedea situatia din perspective cu totul noi si sa descopar deodata solutii proaspete si calea catre implinirea visului meu!”

Diana Podaru,
Director SOS Satele Copiilor Romania.

Doru Curteanu – Trainer principal

Formare coaching

Stefan Andrei – Trainer Invitat

Fondator si, pana in 2019, președinte al European Mentoring & Coaching Council (EMCC) din România, Stefan este executive coach, acreditat Master Practitioner si Coach Supervisor de EMCC (www.emccouncil.org) si psihoterapeut. Este Associated Coach la Oxford School of Coaching and Mentoring (UK), pe care a absolvit-o la nivel de master in 2009. Ca absolvent de Automatica și Calculatoare, Stefan si-a desfășurat prima parte a carierei in invatamantul universitar. Face o schimbare ampla, cand se alatura celor patru persoane cu care firma Hewlett-Packard si-a început activitatea in Romania, la finalul lui 1997. Pe parcursul urmatorilor zece ani, Stefan devine succesiv Country Manager pe divizia de consultanta, apoi Operations Manager si FSI Practice Manager pentru regiunea Emerging European Countries. Cand a plecat din HP, firma avea in Romania aproape 2000 de angajati, iar businessul de consultanta crescuse de la 0 la multe milioane euro anual.

Anii petrecuti la HP au fost foarte intensi ca proces de invatare si crestere personala, pe multe planuri. Dupa un MBA la Open University (UK) si un curs intensiv de coaching & consiliere pentru manageri, tinut la HP Austria (2000), Stefan descopera ca adevaratul sens i-l dau oamenii si interactiunea cu ei. Acest insight il determina ca, dupa cativa ani, sa inceapa pregatirea pentru o noua schimbare de cariera, devenind antreprenor, coach executiv si psihoterapeut (acreditat COPSI si EPA). In prezent, pentru Stefan este o continua sursa de bucurie cand, la randul sau, prin coaching si mentoring ii poate sustine si stimula pe cei cu care lucreaza ca sa creasca si sa se transforme, sa ajunga intr-un punct mai inalt de performanta, echilibru si sens in viata si activitatea lor!

Am avut privilegiul sa lucrez cu Stefan in rolurile de mentor si coach in ultimii ani. Pot spune cu toata increderea ca el a avut cea mai profunda si cea mai benefica influenta asupra modului in care eu percep si reactionez in viata de zi cu zi si, chiar si mai important, in intelegerea motivatiilor mele si a starilor mele emotionale
profunde. Cunostintele, abilitatile, perseverenta si viziunea sa integrativa -centrata pe valori perene, ritmuri universale si corelatii – la fel ca si tehnicile si instrumentele pe care el le impartaseste, sunt elemente cheie in ceea ce eu consider calea mea de evolutie personala.
Toate aceste sunt completate de personalitatea lui si de exemplul sau personal, care au fost o sursa de inspiratie pentru mine. Pentru toate aceste motive si multe altele, il recomand cu caldura pe Stefan ca un coach experimentat, un ghid intelept si un catalizator pentru dezvoltarea personala”.

Dragos Popa,
VP, Citi Bank

Stefan Andrei – Trainer Invitat

CARE ESTE INVESTITIA?

o   Program fata in fata: 2900 euro

o   Program online: 2600 euro

Beneficiezi de urmatoarele reduceri cumulative:

– 10% daca esti deja client Steps for Change (client individual sau participant la cel putin un curs deschis)

– 10% daca efectuezi plata integrala cu o luna inainte de inceperea programului ales

” Programul de Formare in Coaching pe care il coordoneaza cu multa daruire Raluca Mohanu si Doru Curteanu este o usa deschisa catre arta. Aici inveti sa iti hranesti pasiunea de a fi coach. Am primit zambet, intelegere, claritate, suport si, nu in ultimul rand, o imbratisare care sa ma insoteasca in calatoria mea de coach.
Sunt onorat sa fac parte din comunitatea creata in jurul acestor oameni, iar colegii pe care i-am cunoscut aici fac parte deja din resursele mele de crestere in aceasta directie.
Recomand cu drag sa pasiti pe frumoasa cale a coaching-ului si sa va alegeti cu grija partenerii de drum.
Raluca si Doru vor avea grija sa aveti tolba plina de resurse pentru calatorie.”

Dan Calbureanu,
Coach, National Sales Director, Flexpresso. Absolvent formare in coaching ‘Pasi pentru Schimbare” 2020

Oferim burse de studii celor care isi doresc si au competentele necesare parcurgerii acestei formari dar au dificultati in achitarea integrala a taxei. Daca esti interesat, te rog sa ne trimiti CV-ul si Scrisoarea ta de Intentie pana in data de 31 ianuarie 2024.

Pentru mai multe detalii, o poti contacta pe Raluca Mohanu la 0724 515 669

Pentru inscriere, te rog sa ne trimiti CV-ul si Scrisoarea ta de Intentie la raluca.mohanu@gmail.com si sa te pregatesti pentru un interviu de cunoastere in care noi iti vom descrie parcursul formarii iar tu ne vei descrie profilul si motivatia ta pentru participarea la program.

Te asteptam cu bucurie!

Impreuna este mai usor sa facem Pasii catre Schimbare!