Relatia cu parintii la maturitate

Simti ca sunt inca multe blocaje in relatia cu parintii tai? Uneori te apasa tensiunea din intalnirile tale “de familie”? Te surprizi uneori reactionand la fel ca si unul din parintii tai (desi ti-ai spus ca tu nu vei face niciodata asa)?
copac realtia cu parintii la maturitate

Putini dintre noi pot spune, cu mana pe inima, ca au o relatie buna cu parintii. Relatia cu mama si cu tata sunt relatie intense, rareori line, cu multa iubire si deseori cu multe tensiuni. Modul specific de a relationa al familiei tale determina modul in care tu te raportezi la Viata si la toate celelalte relatii ale tale. Si iti influenteaza decisiv echilibrul personal deoarece este foarte greu sa ai liniste interioara daca nu iti accepti parintii.
Relatia cu parintii are multa “istorie” – ai fost in pantecul mamei, ai fost bebelusul lor, nu poate exista o legatura mai profunda decat aceasta. Apoi, ai crescut, ai vrut sa te diferentiezi, au fost probabil momente de tandrete dar si de respingere…Si acum esti Adult (poate si parinte) si parintii tai au imbatranit si poate sunt mai vulnerabili si mai rigizi… si te-ar ajuta sa ai mai multa claritate in relatia cu parintii pentru a nu duce mai departe tensiunile si peste generatii…

Iti propun ca in acest curs deschis:
– Sa iti imbunatatesti relatia cu proprii parinti (fie ca sunt in viata sau doar in inima ta). Sa inveti sa iti exprimi recunostinta pentru tot ceea ce ti-au daruit parintii tai, apreciind darurile lor pentru tine. Ca Adult, sa intelegi modul diferit in care ei au fost crescuti si educati, onorandu-le destinul. Sa lasi in urma mesajele toxice din scenariul tau de familie pentru a nu le transmite mai departe copiilor tai.
Sa aduci relatia cu parintii tai „in prezent”. Sa iti intelegi rolul de Adult in relatia cu parintii tai in timp ce ei imbatranesc. Sa iti dezvolti empatia si compasiunea pentru inaintarea lor in varsta, eventualele probleme medicale, dificultatea de a-si gasi rostul dupa pensionare.
– Sa iti onorezi visul de a-ti crea propria familie armonioasa. Sa investesti timp si energie pentru ca familia ta sa fie locul unui parteneriat spiritual in care toti membrii sai sa se simta in siguranta, acceptati si iubiti. Sa ai incredere ca poti avea si o relatie de cuplu implinita si relatii bune cu copiii tai.

Ce obtii in acest program?

1. Iti accepti locul si rolul din familia ta de origine. Ai grija de spatiul personal si respecti teritoriul celorlalti in relatiile apropiate. Renunti la cautarea aprobarii sau a “rebeliunii fara cauza” si iti asumi identitatea de Adult.
2. Inveti cele 4 componente ale unei relatii vii de familie – a da si a primi, a cere si a refuza. Stii sa oferi fara a astepta ceva in schimb, esti receptiv la ceea ce ti se ofera, ceri luandu-ti riscul de a fi refuzat si… spui NU altora pentru a-ti spune DA tie.
3. Iti onorezi propria ta familie (aflata in stadiul de dorinta sau in cel de realitate). Dai timp si energie intentiei de a consolida familia ta. Iti iei curaj pentru a te deschide sa daruiesti si sa primesti iubire in relatiile tale de familie.

Care este investitia ta?

Pretul workshop-ului este de 700 RON.
Beneficiezi de urmatoarele reduceri cumulative:
– 20% daca platesti cu o saptamana inainte de data efectuarii cursului
– 10% daca esti deja membru in comunitatea Steps4Change (client de coaching individual sau participant la cel putin un curs deschis)
– 10% daca te inscrii impreuna cu un prieten
Plata se face prin cont bancar; mai multe informatii despre cum poti efectua plata vei primi prin e-mail in urma inscrierii.

Unde?

Seeds for Happiness, str. Fabrica de Chibrituri nr 16, sala Happy (demisol)

Cum te inscrii?

Inscrie-te acum trimitand un e-mail la raluca.mohanu@gmail.com