Despre Raluca

Valoarea mea principala este iubirea si invat in fiecare zi despre cum pot trai cu sens si cu bucurie.
Misiunea mea personala este sa FIU autentica, plina de recunostinta si fara suferinte nenecesare si sa IMPARTASESC aceste valori cu cei pe care ii ghidez

raluca-mohanu-coach

Lucrez cu oamenii de peste 20 de ani, iar din 2005 sunt coach, formator de coachi si facilitatori. Sprijin oameni dornici sa isi asume propriul destin, fie care sunt manageri din multinationale, antreprenori , soti/sotii, profesori, coachi, terapeuti, traineri sau parinti dornici sa isi imbunatateasca relatia cu copiii.

Conduc programe de mentoring si supervizare in coaching. In timp, mi-am definit propriul meu stil de lucru, uneori nonconformist.

Nu mi-e frica de metodele terapeutice si cred ca e nevoie sa ne imprietenim cu inconstientul nostru, scoala mea de psihologie preferata fiind analiza tranzactionala. Cred in vointa individuala dar inteleg si respect modul in care functioneaza sistemele practicand metoda constelatiilor sistemice. Consider omul o fiinta spirituala si de aceea folosesc natural tehnicile de mindfulness in cursurile mele.

Simt sa dau mai departe darurile pe care si eu le-am primit. De la profesorii, mentorii mei si maestrii mei.

Cum a inceput totul...

Anul 2000 mi-a adus momentul de cotitura – se intampla in Statele Unite ale Americii, pe malul lacului Erie, la granite cu Canada. Am avut sansa unei burse MBA la una dintre cele mai prestigioase facultati de psihologie organizationala din lume, Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio.
Am revenit in Romania si pentru 7 ani am lucrat in domeniul organizational (in companiile SAB Miller si Wrigley-Mars) in roluri de management in training si dezvoltare organizationala. Am fost manager si membru in Board si am simtit “pe pielea mea” avantajele si presiunile acestui rol. Stiu ce inseamna si masina de companie, trainingurile platite de firma, cartea de vizita stralucitoare dar si munca peste program, presiunea headcount-ului sau fenomenul burn-out.
In 2008 am decis sa imi infiintez propria mea practica de coaching; un gest foarte curajos la acel moment de criza. Mi-a fost foarte teama, imi amintesc cum simteam ca “imi fuge Pamantul de sub picioare”, dar am facut-o si nu imi pare rau

Ce am invatat, si mai invat...

Am urmat cursurile mai multor scoli de coaching pentru ca “mi-e teama de omul unei singure carti” si implicit ale unei singure scoli de coaching”… Cei care m-au inspirat in devenirea mea de coach sunt mentorii mei Alain Cardon, Gerard O’Donovan, Peter Schultz, Ginger Lapid Bogda si James Flaherty. Invat impreuna cu colegii mei Mihai Popa-Radu, Ian Peatey, Petra Mueller-Demary, Romeo Cretu, Andy Szekely, Oana Pop.


In paralel cu coachingul, am simtit nevoia mai multor instrumente de intelegere a comportamentului uman. Am fost client de psihanaliza, psihoterapie si … evident de coaching. Am urmat cursuri de analiza tranzactionala, terapie prin arta, metoda ESPERE si constelatii familiale. Am fost inspirata in dezvoltarea mea personala de catre John Parr, Aleth Naquet, Claus Kotska si Barbara Morgan.

Clienti corporate

Ce spun clientii

“Raluca a fost pentru mine coachul potrivit la momentul potrivit. Rabdarea si tactul ei m-au ajutat sa dobdandesc o baza solida in dezvoltarea mea personala, cat si s a inteleg si sa echilibrez multitudinea de roluri din viata mea personala si profesionala. Unde sunt eu acum este rezultatul orele de interactiune autentica si ghidare inteleapta pe un drum dificil al limitarilor auto-impuse. Multumindu-I inc a o data, o recomand oricui cauta un coach experimentat cu o personalitate extraordinara; chiar si celor care se considera “cauze pierdute” – cu Raluca nu este niciodata asa ceva.”

Florentina Negrutiu, Head of Energy Law Legal Office OMV Petrom

“Am cunoscut-o pe Raluca Mohanu vazand-o direct “in actiune” si a fost ca si cum as fi reintalnit un prieten bun. Raluca are o mare usurinta de relationare, sustinuta de o abordare profunda, onesta si empatica in tot ceea ce face. Sesiunile livrate de ea pentru organizatia noastra ating teme complexe precum autodezvoltarea, motivarea, valorile echipei. Fara exceptie, participantii la sala s-au declarat incantati de profesionalismul si cunostintele impartasite de Raluca. In plus, ceea ce transpare din primul moment in care o cunosti pe Raluca este pozitivismul ei, energia pe care o transmite si increderea pe care o insufla – atat in ea, cat si in tine insuti. In opinia mea personala, intalnirea cu Raluca este un castig sigur si pe termen lung!”

Mirela Stanciulescu, Training Manager Raiffeisen

“Raluca este genul de trainer care te deschide mult cu un zambet si care iti lumineaza multe aspecte din viata de cuplu, de familie, cat si profesionala. Cursurile cu Raluca sunt cele mai placute si condensate cursuri, cu multe AHA-uri si revelatii. Simt ca mai vreau!”

Anca Gheorghiu, Sales & Marketing Manager Polisano Pharma

Ce-am-învățat-și-mai-invat

COACHING INDIVIDUAL

Îți doresti o sesiune de coaching individual cu Raluca? Lasa-ne mai jos numele si adresa de email pentru a putea fi contactat (a).

Echipa mea de coachi parteneri

Irina Gheorghe
Irina Gheorghe

“Exista doua moduri de a trai viata: unul de a crede ca nu exista miracole; altul de a crede ca totul este un miracol” (Albert Einstein)

Cred in oameni si in capacitatea acestora de a-si fauri o viata frumoasa, in bunatatea lor si cred in puterea nemarginita a iubirii neconditionate. In urma cu 7 ani participam la prima mea tabara de dezvoltare personala, unde invatam despre valori, misiune personala si curaj. Era ca un dus rece pentru mine, caci imi traisem viata pana atunci punand pe primul loc listele de taskuri si deadlineurile din corporatie fara sa ma uit in interior si sa ma intreb care este bucuria sufletului meu.

De atunci am inceput sa acord mai multa atentie vietii de zi cu zi, cred in viata pe care o traim cu pasi mici, dandu-ne ragaz sa respiram si sa privim ceea ce ne inconjoara, invatand si bucurandu-ne de miracolele din jur si revenind cat mai des in interior, la noi, la bucuriile si tristetile noastre.

Am invatat despre mine si ceilalti folosind in special metode NLP, analiza tranzactionala, constelatii. De-a lungul timpului am “imprumutat” de la corporatia in care lucrez gandirea sistemica si organizarea dar si flexibilitatea si creativitatea din lucrul cu grupurile. In plus primesc caldura si iubire din rolul pe care il am ca mama.

Imi traiesc misiunea personala zilnic, aceea de sustine oamenii sa devina versiunea lor cea mai buna si fac acest lucru din toata inima, fie incurajand colegii si membrii echipei cu care lucrez, facilitand cursuri de public speaking si mastermind, tabere de dezvoltare personala, dar mai ales in cadrul sesiunilor individuale de coaching.

Mirela Sabau
Mirela Sabau

Mă simt împlinită atunci când însoțesc oamenii să ducă la capăt proiecte, să depășească dificultăți și să păstreze încrederea

Cred în oameni și îmi place să-i văd că reușesc și cresc. 

De aproape 25 de ani lucrez cu oameni de diverse vârste. În  perioada facultății, am lucrat peste 1 an ca educatoare într-una dintre primele grădinițe private din România. 

După absolvirea Facultății de Drept am predat studenților timp de 18 ani, îndrumându-i nu numai cu lucrările de licență, ci și în carieră.  M-am implicat în proiecte de voluntariat împotriva violenței în licee, prin conversații și discuții cu liceeni. 

Principala mea activitate profesională în ultimii 20 de ani este de partener coordonator în cadrul societății de avocatură create cu asociații. Am recrutat, format și coordonat echipe pentru proiecte de consultanță, precum și pentru gestionarea de portofolii mari de dosare. În același timp am fost partenerul clienților mei companii multinaționale, cu care am stabilit colaborări de foarte lungă durată.

 Am început să particip la cursuri și formări în coaching cu 5-6 ani în urmă, când complexitatea provocărilor în echipă și că părinte, m-au împins spre a lucra mai mult cu mine și a învața tehnici eficiente prin care pot lucra cu alții. Între timp coachingul a devenit o pasiune și îl privesc că o misiune de suflet indiferent de contextul în care îl aplic.

 În 1993 am ales cariera juridică din dorința de a găsi acel mod prin care putem servi comunitățile (de business sau cele sociale) prin reglementări care să aducă echilibrul. Acum, într-o societate din ce în ce mai tulbure văd nevoia de echilibru interior, de a fi în contact cu ține și de a realiza performanță dintr-un loc autentic, exprimându-te pe ține cu tot ce poți face pentru binele tău, al comunității și al umanității . 

Site-uri partenere

Dezvoltam proiecte impreuna cu: 

ghidul-tau-de-coaching-virtual-ebook_1

Solicita GRATUIT ghidul de coaching

Te invit sa faci primul pas in comunitatea de coaching Raluca Mohanu.
Solicita ghidul GRATUIT pentru manageri și descoperă cum poți sa aplici corect coachingul în propria organizatie.

Doresc sa primesc ghidul de coaching

pentru a descoperi cum pot aplica corect coachingul în propria organizatie