Despre Raluca

Valoarea mea principala este iubirea si invat in fiecare zi despre cum pot trai cu sens si cu bucurie.
Misiunea mea personala este sa FIU autentica, plina de recunostinta si fara suferinte nenecesare si sa IMPARTASESC aceste valori cu cei pe care ii ghidez

raluca-mohanu-coach
Lucrez cu oamenii de peste 25 de ani si sunt Master coach si facilitator de constelatii sistemice. Sprijin oameni dornici sa isi asume propriul destin, fie care sunt manageri din multinationale, antreprenori , soti/sotii, profesori, coachi, terapeuti, traineri sau parinti dornici sa isi imbunatateasca relatia cu copiii. Conduc programe de formare, mentoring si supervizare in coaching in facilitare de constelatii sistemice. In timp, mi-am definit propriul meu stil de lucru, uneori nonconformist. Nu mi-e frica de metodele terapeutice si cred ca e nevoie sa ne imprietenim cu inconstientul nostru, scoala mea de psihologie preferata fiind analiza tranzactionala. Cred in vointa individuala dar inteleg si respect modul in care functioneaza sistemele practicand metoda constelatiilor sistemice. Consider omul o fiinta spirituala si de aceea folosesc natural tehnicile de mindfulness in cursurile mele. Simt sa dau mai departe darurile pe care si eu le-am primit. De la profesorii, mentorii mei si maestrii mei.

Cum a inceput totul...

Anul 2000 mi-a adus momentul de cotitura – se intampla in Statele Unite ale Americii, pe malul lacului Erie, la granite cu Canada. Am avut sansa unei burse MBA la una dintre cele mai prestigioase facultati de psihologie organizationala din lume, Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio.
Am revenit in Romania si pentru 7 ani am lucrat in domeniul organizational (in companiile SAB Miller si Wrigley-Mars) in roluri de management in training si dezvoltare organizationala. Am fost manager si membru in Board si am simtit “pe pielea mea” avantajele si presiunile acestui rol. Stiu ce inseamna si masina de companie, trainingurile platite de firma, cartea de vizita stralucitoare dar si munca peste program, presiunea headcount-ului sau fenomenul burn-out.
In 2008 am decis sa imi infiintez propria mea practica de coaching; un gest foarte curajos la acel moment de criza. Mi-a fost foarte teama, imi amintesc cum simteam ca “imi fuge Pamantul de sub picioare”, dar am facut-o si nu imi pare rau

Ce am invatat, si mai invat...

Am urmat cursurile mai multor scoli de coaching pentru ca “mi-e teama de omul unei singure carti” si implicit ale unei singure scoli de coaching”… Cei care m-au inspirat in devenirea mea de coach sunt mentorii mei Alain Cardon, Gerard O’Donovan, Peter Schultz, Ginger Lapid Bogda si James Flaherty. Invat impreuna cu colegii mei Mihai Popa-Radu, Petra Mueller-Demary, Andy Szekely, Doru Curteanu, Stefan Andrei. In paralel cu coachingul, am simtit nevoia mai multor instrumente de intelegere a comportamentului uman. Am fost client de psihanaliza, psihoterapie si … evident de coaching. Am urmat cursuri de analiza tranzactionala, terapie prin arta, metoda ESPERE si constelatii familiale. Am fost inspirata in dezvoltarea mea personala de catre John Parr, Aleth Naquet, Claus Kotska si Barbara Morgan. Intrucat am simtit limitele coachingului conversational si ale terapiei clasice, am ales calea constelatiilor sistemice. Sunt facilitator si formator de constelatii sistemice deoarece simt in fiecare zi cum aceasta metoda ne poate aduce mai aproape de Sufletul nostru, in Adevar si impacare.

Clienti corporate

Ce spun clientii

“Am cunoscut-o pe Raluca Mohanu vazand-o direct “in actiune” si a fost ca si cum as fi reintalnit un prieten bun. Raluca are o mare usurinta de relationare, sustinuta de o abordare profunda, onesta si empatica in tot ceea ce face. Sesiunile livrate de ea pentru organizatia noastra ating teme complexe precum autodezvoltarea, motivarea, valorile echipei. Fara exceptie, participantii la sala s-au declarat incantati de profesionalismul si cunostintele impartasite de Raluca. In plus, ceea ce transpare din primul moment in care o cunosti pe Raluca este pozitivismul ei, energia pe care o transmite si increderea pe care o insufla – atat in ea, cat si in tine insuti. In opinia mea personala, intalnirea cu Raluca este un castig sigur si pe termen lung!”

Mirela Stanciulescu, Training Manager Raiffeisen

“Raluca a fost pentru mine coachul potrivit la momentul potrivit. Rabdarea si tactul ei m-au ajutat sa dobdandesc o baza solida in dezvoltarea mea personala, cat si s a inteleg si sa echilibrez multitudinea de roluri din viata mea personala si profesionala. Unde sunt eu acum este rezultatul orele de interactiune autentica si ghidare inteleapta pe un drum dificil al limitarilor auto-impuse. Multumindu-I inc a o data, o recomand oricui cauta un coach experimentat cu o personalitate extraordinara; chiar si celor care se considera “cauze pierdute” – cu Raluca nu este niciodata asa ceva.”

Florentina Negrutiu, Head of Energy Law Legal Office OMV Petrom

“Raluca este genul de trainer care te deschide mult cu un zambet si care iti lumineaza multe aspecte din viata de cuplu, de familie, cat si profesionala. Cursurile cu Raluca sunt cele mai placute si condensate cursuri, cu multe AHA-uri si revelatii. Simt ca mai vreau!”

Anca Gheorghiu, Sales & Marketing Manager Polisano Pharma

Ce-am-învățat-și-mai-invat

COACHING INDIVIDUAL

Îți doresti o sesiune de coaching individual cu Raluca? Lasa-ne mai jos numele si adresa de email pentru a putea fi contactat (a).

ghidul-tau-de-coaching-virtual-ebook_1

Solicita GRATUIT ghidul de coaching

Te invit sa faci primul pas in comunitatea de coaching Raluca Mohanu.
Solicita ghidul GRATUIT pentru manageri și descoperă cum poți sa aplici corect coachingul în propria organizatie.

Doresc sa primesc ghidul de coaching

pentru a descoperi cum pot aplica corect coachingul în propria organizatie