12-17 iulie 2021 | PENSIUNEA CASA CU FLORI, MOIECIU DE SUS
Tabara de Constelatii Sistemice

Te invit sa iti iei timp pentru tine, departe de lumea ta “dezlantuita” (pandemie, serviciu, casa, copii, partener, parinti, griji, telefoane, emailuri) …intr-un cadru natural placut…cu sprijin profesionist (echipa de trainerI & facilitatori) …cu oameni ca tine …pentru a te apleca asupra lucrurilor dupa care tanjesti. Fa-ti un cadou. REVINO LA CASA SUFLETULUI TAU!

Poti fi aproape de altii doar atunci cand esti cu adevarat aproape de tine. Iar calea spre relatii constiente si implinitoare, spre intimitatea reala incepe cu calea catre tine, catre inima si sufletul tau.

ESTE PENTRU TINE? DACA…
 • Vrei sa traiesti usor, dincolo de anumite blocaje sau tipare inconstiente pe care observi ca le repeti?
 • Vrei sa te eliberezi de ceea ce familia si societatea ti-au spus ca “trebuie” ?
 • Uneori pur si simplu nu iti gasesti locul?
 • Simti uneori ca duci cu tine poveri care nu sunt ale tale?
 • Ai inca parti din trecutul tau cu care nu te-ai impacat pe deplin?
 • Vrei sa intelegi cine esti tu “dincolo de povestea ”pe care tu ti-o repeti sau pe care ti-au repetat-o altii?
 • Esti pregatit sa stai in prezent si sa iti onorezi trecutul, pentru ca sa te poti sprijini si sustine cu el?
 • Vrei sa iti dai voie sa iti creezi viitorul intr-un fel care te exprima pe tine, dorinta sufletului tau si nu conditionarile tale?

”Am venit in aceasta tabara cu inima foarte deschisa sa experimentez si sa descopar. Am avut si o doza de neliniste pentru ca nu am avut contact cu ceea ce inseamna “constelatiile familiale”. Am avut parte de o experienta personala unica si de o ghidare si sustinere de “maestru”. Felicitari din suflet echipei de traineri si facilitatori si multumesc!”

MIHAELA PETRUESCU,
Cushman & Wakefield Echinox, participanta la Tabara de Constelatii, iulie 2019

CE VEI EXPERIMENTA:
 • Te intalnesti pe tine cu bucurie, blandete si intelegere si te pregatesti pentru a-l intalni pe celalalt
 • Ai rabdare, calm si claritate in a-ti explora povestea de viata relationala, asa cum a fost
 • Afli ce este cu adevarat important pentru tine
 • Onorezi destinul familiei tale, din care si tu esti parte
 • Iti retraiesti povestea vietii tale, dandu-ti voie sa ierti si sa te ierti
 • Iti dai voie sa renunti la loialitati si angajamente nenecesare din viata ta
 • Iti dezvolti recunostinta pentru ceea ce ai primit pana acum de la viata si de la fiecare din relatiile tale
 • Ai incredere ca iti poti schimba viata acum, inclusiv viata ta relationala
 • Iti dezvolti obiceiurile relationale potrivite tie si destinului tau
CE TEME POTI LUCRA:
 • conflicte repetate in cadrul sistemului tau familial (in relatia cu parintii, cu copiii)
 • probleme ale relatiei de cuplu (dificulatatea de a atrage/mentine o relatie, dificultati sexuale, infertilitate, pierderi de sarcina, avorturi)
 • “repetitii” in cadrul sistemului tau familial – persistenta trans-generationala a unor probleme de sanatate, financiare, dificultati relationale
 • relatia ta cu succesul, dificultati care apar aparent inexplicabil in diverse sisteme din viata ta (la serviciu, cu prietenii etc)
 • senzatii persistente de instrainare, epuizare, frica de succes
 • dolii neincheiate, morti premature, divorturi/despartiri dureroase care simti ca inca nu s-au “incheiat”
 • somatizari, imbolnaviri aparent inexplicabile medical, care iti cauzeaza suferinta

“Tabara a fost mixul perfect de loc, oameni, program, informatie de care aveam nevoie pentru a ma reconecta cu resursele din mine si din exteriorul meu, pentru a ma bucura pe deplin de VIATA”.

CRISTINA ONOFREI,
Regional Manager Leadership in Motion,
trainer si coach,
participanta la Tabara de Constelatii Sistemice,
iulie 2019

CE SUNT CONSTELATIILE SISTEMICE?

A “face o constelatie” inseamna a alcatui o harta tri-dimensionala a unei teme, invitand membrii grupului sa ocupe diverse roluri din sistem.

Prin pozitionarea lor si prin modul in care interactioneaza intre ei, acestia formeaza “constelatia sistemului”; arata legaturile vazute si nevazute dintre toate elementele sistemului.

Pentru a lucra o constelatie, o persoana (clientul) alege o tema pe care vrea sa lucreze, de exemplu, dificultati aparent inexplicabile in relatia de cuplu. Constelatorul are un dialog initial de clarificare a temei, bazat mai degraba pe date si evenimente, decat pe interpretarea persoanei asupra faptelor.

La invitatia constelatorului, clientul alege reprezentanti din public pentru persoane cheie (mama, tata, partener de cuplu, sef), concepte abstracte (iubirea, teama, vocea), evenimente (moartea, avortul, razboiul) etc. Reprezentantii vor simti anumite senzatii fizice sau emotii, se vor misca, vor relationa configurand o imagine sistemica a temei clientului. Pe parcurs, se pot exprima anumite fraze vindecatoare care pot ajuta la aparitia solutiei clientului.

In momentul in care toti reprezentantii vor simti ca s-a ajuns la o solutie, Constelatia se incheie. Reprezentantii vor fi scosi din “rol”.

O parte a solutiei se poate simti pe moment iar o alta parte se va arata in timp, fiind vorba de o schimbare subtila, la nivelul sufletului (inconstientului).

Vom respecta regula confidentialitatii pe tot parcursul taberei.

”Am primit in acest program BUCURIA DE A TRAI…
Am avut posibilitatea sa ma deschid, sa imi gasesc un sens, un drum…
M-am redescoperit!”

ALEXANDRU LISCU,
antreprenor Wow Events & Baiatul cu flori,
participant la Tabara de Constelatii – iulie 2019

RALUCA MOHANU
Fondator & Trainer/Facilitator de constelatii sistemice

Sunt Raluca Laura Mohanu si valoarea mea principala este iubirea. Misiunea mea personala este sa FIU autentica, plina de recunostinta si fara suferinte nenecesare si sa IMPARTASESC aceste valori cu cei pe care ii ghidez.

Lucrez cu oamenii de peste 20 de ani, sunt facilitator sistemic si coach. Sprijin oameni dornici sa isi asume propriul destin, fie care sunt manageri din companii multinationale, antreprenori , soti/sotii, profesori, coachi, terapeuti, traineri sau parinti dornici sa isi imbunatateasca relatia cu copiii.

In timp, mi-am definit propriul meu stil de lucru, uneori nonconformist. In lucrul cu clientii imbin armonios abordarea terapeutica (formarea mea principala fiind analiza tranzactionala) cu orientarea pragmatica si catre solutie, inspirata din practica indelungata de coaching. Cred ca omul este o fiinta spirituala si de aceea tehnicile de mindfulness sunt mereu prezente in workshopurile mele.

Am fost inspirata in lucrul cu constelatiile sistemice de la mentorii mei, Claus Kostka si Barbara Morgan. Din 2017 coordonez propriul grup de constelatii familiale cu intalniri lunare si am avut privilegiul sa vad efectele profunde si durabile ale acestei metode de vindecare.

In iulie 2019 am creat prima tabara de constelatii “ Cum sa ne
(re)scriem Scenariul de Viata?”; a fost un moment cu adevarat magic sa observ saltul in evolutia participantilor (si a mea).

De-abia astept sa te intalnesc la editia 2021!

Raluca-Mohanu
DORU CURTEANU
Trainer/Facilitator de constelatii sistemice

Sunt pasionat de dezvoltarea umana si de implinirea potentialului cu care fiecare dintre noi ne nastem.

Chemarea mea este sa facilitez fluxurile de vitalitate, prosperitate si iubire in sistemele umane: familii, echipe, organizatii si comunitati.
Toate experientele de dezvoltare la care te invit le-am trait mai intai eu insumi si le-am vazut roadele in viata mea. Si a celor cu care am lucrat de-a lungul timpului.

Sunt coach profesionist acreditat de European Mentoring and Coaching Council si doctor in management. Formarea mea terapeutica este in domeniul facilitarii constelatiilor familiale avand-o ca mentor pe Barbara Morgan si in domeniul constelatiilor organizationale in care m-am format timp de 5 ani impreuna cu John Whittington.

Lucrez cu respect profund pentru oameni si viata, cu incredere in resursele pe care fiecare dintre noi le are si cu credinta ca putem accesa impreuna solutii proaspete care ne vor transforma in
ceea ce in adancul nostru stiam ca suntem.

IRINA GHEORGHE
Facilitator

Cred in oameni si in capacitatea acestora de a-si fauri o viata frumoasa, in bunatatea lor si cred in puterea nemarginita a iubirii neconditionate.
In urma cu 10 ani participam la prima mea tabara de dezvoltare personala, unde invatam despre valori, misiune personala si curaj.
Era ca un dus rece pentru mine, caci imi traisem viata pana atunci punand pe primul loc listele de taskuri si deadlineurile din corporatie fara sa ma uit in interior si sa ma intreb care este bucuria sufletului meu.

De atunci am inceput sa acord mai multa atentie vietii de zi cu zi, cred in viata pe care o traim cu pasi mici, dandu-ne ragaz sa respiram si sa privim ceea ce ne inconjoara, invatand si bucurandu-ne de miracolele din jur si revenind cat mai des in interior, la noi, la bucuriile si tristetile noastre.
Am invatat despre mine si ceilalti folosind in special metode NLP, analiza tranzactionala, constelatii. De-a lungul timpului am “imprumutat” de la corporatia in care lucrez gandirea sistemica si organizarea dar si flexibilitatea si creativitatea din lucrul cu grupurile. In plus primesc caldura si iubire din rolul pe care il am ca mama.
Imi traiesc misiunea personala zilnic, aceea de sustine oamenii sa devina versiunea lor cea mai buna si fac acest lucru din toata inima, fie incurajand colegii si membrii echipei cu care lucrez, facilitand cursuri de public speaking si mastermind, tabere de dezvoltare personala, dar mai ales in cadrul sesiunilor individuale de coaching.

irina-Gheorghe
MIRELA SABAU
Facilitator

Ma simt implinita cand insotesc oamenii sa isi duca la capat visele. Sa depaseasca dificultati interioare sau externe și sa realizeze lucrurile speciale de care sunt capabili.
Cred in oameni.
Cred in vindecarea acelor lucruri care uneori ne tin pe loc si in curatarea de convingeri si loialitati ce nu mai sunt necesare.

In ultimii 25 de ani am lucrat cu oameni de diverse varste și din medii diverse. Dupa absolvirea Facultatii de Drept am predat studenților timp de 18 ani, indrumandu-i nu numai cu lucrarile de licenta, ci și in cariera si alegerile lor profesionale. M-am implicat in proiecte de voluntariat impotriva violentei in licee, prin conversatii si discutii cu liceeni.
Cu 6 ani in urma am inceput sa particip la cursuri si formari
in coaching. Intre timp coachingul a devenit o pasiune, prin care inteleg mai bine ce este uman si in care pot sa contribui. O misiune de suflet indiferent de contextul in care il aplic. Ma simt mai bogata cu fiecare om pe care il cunosc.
In 1993 am ales cariera juridica din dorința de a gasi acel mod prin care puteam servi comunitatile (de business sau sociale) prin reglementari care sa aduca echilibrul. Acum, in actualul context social vad nevoia de echilibru interior, de a fi in contact cu tine si de a realiza performanta dintr-un loc autentic, exprimandu-te pe tine in unicitatea ta, pentru binele tau, al comunitatii si al umanitatii.

mirela-sabau
CE OBȚII?

“Intelegerea si cunoasterea este una, vindecarea, integrarea in corp, minte si spirit este alta si singura care permite cu adevarat sa faci altceva si sa ai rezultate. Cu adevarat profund si transformator, Multumesc!”

MIRELA SABAU,
business lawyer & partner,
Margarit, Florov & Partners,
participant si facilitator in Tabara de Constelatii
2019 si 2020

UNDE NE INTALNIM?
Pensiunea Casa cu Flori din Moieciu de Sus

Gazda primitoare cu gradina si terasa si susurul unui rau in curte
Cadru natural placut, montan, care te inspira
Pensiune completa (mic dejun, pranz si cina)
2 pauze de cafea pe zi
Cazare in camera double

INVESTITIA TA:

Pretul de participare pentru o persoana este de 4.400RON

Beneficiezi de urmatoarele reduceri cumulative:

– 10% discount daca esti deja membru al comunitatii Steps for Change (client individual, membru al grupului de constelatii sau participant la cel putin un curs deschis de dezvoltare personala)
– 10% discount daca platesti pana la data de 1 iunie 2021

Poti alege sa platesti si in rate, urmand sa discutam individual formula potrivita pentru tine. Mai multe detalii legate de plata vei primi dupa confirmarea inscrierii.

Pentru rezervarea locului, te rugam sa ne scrii pe adresa
raluca.mohanu@gmail.com.

Te asteptam cu bucurie!

“Tabara de constelatii presupune un proces intens, asumat, de constientizare a unor teme de viata care necesita a fi imbunatatite.
Pentru acest lucru este nevoie de a te simti pregatit, conectat la propriile probleme de viata pe care iti doresti sa le clarifici, sa le rezolvi, sa le constientizezi.
Sunt recunoscatoare pentru atentia, grija, suportul, intelegerea trainerilor si a intregului grup, pentru profesionalismul celor doi traineri si a celor doua facilitatoare, pentru claritatea pe care am primit-o in urma acestui program.
MULTUMESC!”

ANDREEA RADULESCU,
consilier dezvoltare personala, consilier scolar Helikon Hub Educational, participanta la Tabara de Constelatii Sistemice – August 2020