26 iunie – 1 iulie 2023, Cisnadioara (Judetul Sibiu)
Tabara de Constelatii Sistemice

Te invit sa iti iei timp pentru tine, departe de lumea ta “dezlantuita” (pandemie, serviciu, casa, copii, partener, parinti, griji, telefoane, emailuri) …intr-un cadru natural placut…cu sprijin profesionist …cu oameni ca tine …pentru a te apleca asupra lucrurilor dupa care tanjesti. Fa-ti un cadou. REVINO LA CASA SUFLETULUI TAU!

Poti fi aproape de altii doar atunci cand esti cu adevarat aproape de tine. Iar calea spre relatii constiente si implinitoare, spre intimitatea reala incepe cu calea catre tine, catre inima si sufletul tau.

ESTE PENTRU TINE? DACA…
 • Vrei sa traiesti usor, dincolo de anumite blocaje sau tipare inconstiente pe care observi ca le repeti?
 • Vrei sa te eliberezi de ceea ce familia si societatea ti-au spus ca “trebuie” ?
 • Uneori pur si simplu nu iti gasesti locul?
 • Simti uneori ca duci cu tine poveri care nu sunt ale tale?
 • Ai inca parti din trecutul tau cu care nu te-ai impacat pe deplin?
 • Vrei sa intelegi cine esti tu “dincolo de povestea ”pe care tu ti-o repeti sau pe care ti-au repetat-o altii?
 • Esti pregatit sa stai in prezent si sa iti onorezi trecutul, pentru ca sa te poti sprijini si sustine cu el?
 • Vrei sa iti dai voie sa iti creezi viitorul intr-un fel care te exprima pe tine, dorinta sufletului tau si nu conditionarile tale?

”Am venit in aceasta tabara cu inima foarte deschisa sa experimentez si sa descopar. Am avut si o doza de neliniste pentru ca nu am avut contact cu ceea ce inseamna “constelatiile familiale”. Am avut parte de o experienta personala unica si de o ghidare si sustinere de “maestru”. Felicitari din suflet echipei de traineri si facilitatori si multumesc!”

MIHAELA PETRUESCU

Cushman & Wakefield Echinox, participanta la Tabara de Constelatii, iulie 2019

CE VEI EXPERIMENTA:
 • Te intalnesti pe tine cu bucurie, blandete si intelegere si te pregatesti pentru a-l intalni pe celalalt
 • Ai rabdare, calm si claritate in a-ti explora povestea de viata relationala, asa cum a fost
 • Afli ce este cu adevarat important pentru tine
 • Onorezi destinul familiei tale, din care si tu esti parte
 • Iti retraiesti povestea vietii tale, dandu-ti voie sa ierti si sa te ierti
 • Iti dai voie sa renunti la loialitati si angajamente nenecesare din viata ta
 • Iti dezvolti recunostinta pentru ceea ce ai primit pana acum de la viata si de la fiecare din relatiile tale
 • Ai incredere ca iti poti schimba viata acum, inclusiv viata ta relationala
 • Iti dezvolti obiceiurile relationale potrivite tie si destinului tau
CE TEME POTI LUCRA:
 • conflicte repetate in cadrul sistemului tau familial (in relatia cu parintii, cu copiii)
 • probleme ale relatiei de cuplu (dificultatea de a atrage/mentine o relatie, dificultati sexuale, infertilitate, pierderi de sarcina, avorturi)
 • “repetitii” in cadrul sistemului tau familial – persistenta trans-generationala a unor probleme de sanatate, financiare, dificultati relationale
 • relatia ta cu succesul, dificultati care apar aparent inexplicabil in diverse sisteme din viata ta (la serviciu, cu prietenii etc)
 • senzatii persistente de instrainare, epuizare, frica de succes
 • dolii neincheiate, morti premature, divorturi/despartiri dureroase care simti ca inca nu s-au “incheiat”
 • somatizari, imbolnaviri aparent inexplicabile medical, care iti cauzeaza suferinta

“Daca nu ar fi pe harta localitatea Fundata, as crede ca Raluca si Doru au creat o inima mare, in care sa “respiram” toti.

M-am perceput pana in adanc de fiinta, uitandu-ma la voi.

Sunt pe drumul meu. Intalnirea cu voi e un dar de mare pret… Simt ca va rodi bogat.

Va multumesc tuturor!

Recunostinta mentorilor nostri!”

Crina Saviuc

Specialist Cercetare-Dezvoltare, Infomed Fluids, participanta Tabara de Constelatii Sistemice,
mai 2022
CE SUNT CONSTELATIILE SISTEMICE?

A “face o constelatie” inseamna a alcatui o harta tri-dimensionala a unei teme, invitand membrii grupului sa ocupe diverse roluri din sistem.

Prin pozitionarea lor si prin modul in care interactioneaza intre ei, acestia formeaza “constelatia sistemului”; arata legaturile vazute si nevazute dintre toate elementele sistemului.

Pentru a lucra o constelatie, o persoana (clientul) alege o tema pe care vrea sa lucreze, de exemplu, dificultati aparent inexplicabile in relatia de cuplu. Constelatorul are un dialog initial de clarificare a temei, bazat mai degraba pe date si evenimente, decat pe interpretarea persoanei asupra faptelor.

La invitatia constelatorului, clientul alege reprezentanti din public pentru persoane cheie (mama, tata, partener de cuplu, sef), concepte abstracte (iubirea, teama, vocea), evenimente (moartea, avortul, razboiul) etc. Reprezentantii vor simti anumite senzatii fizice sau emotii, se vor misca, vor relationa configurand o imagine sistemica a temei clientului. Pe parcurs, se pot exprima anumite fraze vindecatoare care pot ajuta la aparitia solutiei clientului.

In momentul in care toti reprezentantii vor simti ca s-a ajuns la o solutie, Constelatia se incheie. Reprezentantii vor fi scosi din “rol”.

O parte a solutiei se poate simti pe moment iar o alta parte se va arata in timp, fiind vorba de o schimbare subtila, la nivelul sufletului (inconstientului).

Vom respecta regula confidentialitatii pe tot parcursul taberei.

“Cand vrei sa iti vindeci sufletul, sa iti gasesti resursele interioare, sa te conectezi cu tine, magia constelatiilor sistemice este ceea ce face sa poti face inca un pas si inca unul, sustinut de oameni cu inima si suflete de aur. Participarea mea la aceasta tabara a fost vindecare, eliberare, iubire, armonie si sustinere. Raluca si Doru sunt cei care au oferit din preaplinul lor facand posibila aceasta magie. Va multumesc!”

Cristina Dumitrache

Chief Development Officer, Rustler Property Services Romania, Participanta Tabara de Constelatii Sistemice 2021

RALUCA MOHANU
Fondator & Trainer/Facilitator de constelatii sistemice

Sunt Raluca Laura Mohanu si valoarea mea principala este iubirea. Misiunea mea personala este sa FIU autentica, plina de recunostinta si fara suferinte nenecesare si sa IMPARTASESC aceste valori cu cei pe care ii ghidez.

Lucrez cu oamenii de peste 20 de ani, sunt facilitator sistemic si coach. Sprijin oameni dornici sa isi asume propriul destin, fie care sunt manageri din companii multinationale, antreprenori , soti/sotii, profesori, coachi, terapeuti, traineri sau parinti dornici sa isi imbunatateasca relatia cu copiii.

In timp, mi-am definit propriul meu stil de lucru, uneori nonconformist. In lucrul cu clientii imbin armonios abordarea terapeutica (formarea mea principala fiind analiza tranzactionala) cu orientarea pragmatica si catre solutie, inspirata din practica indelungata de coaching. Cred ca omul este o fiinta spirituala si de aceea tehnicile de mindfulness sunt mereu prezente in workshopurile mele.

Am fost inspirata in lucrul cu constelatiile sistemice de la mentorii mei, Claus Kostka si Barbara Morgan. Din 2017 coordonez propriul grup de constelatii familiale cu intalniri lunare si am avut privilegiul sa vad efectele profunde si durabile ale acestei metode de vindecare.

In iulie 2019 am creat prima tabara de constelatii “ Cum sa ne
(re)scriem Scenariul de Viata?”; a fost un moment cu adevarat magic sa observ saltul in evolutia participantilor (si a mea).

De-abia astept sa te intalnesc la editia 2023!

Raluca-Mohanu
DORU CURTEANU
Trainer/Facilitator de constelatii sistemice

Sunt pasionat de dezvoltarea umana si de implinirea potentialului cu care fiecare dintre noi ne nastem.

Chemarea mea este sa facilitez fluxurile de vitalitate, prosperitate si iubire in sistemele umane: familii, echipe, organizatii si comunitati.
Toate experientele de dezvoltare la care te invit le-am trait mai intai eu insumi si le-am vazut roadele in viata mea. Si a celor cu care am lucrat de-a lungul timpului.

Sunt coach profesionist acreditat de European Mentoring and Coaching Council si doctor in management. Formarea mea terapeutica este in domeniul facilitarii constelatiilor familiale avand-o ca mentor pe Barbara Morgan si in domeniul constelatiilor organizationale in care m-am format timp de 5 ani impreuna cu John Whittington.

Lucrez cu respect profund pentru oameni si viata, cu incredere in resursele pe care fiecare dintre noi le are si cu credinta ca putem accesa impreuna solutii proaspete care ne vor transforma in
ceea ce in adancul nostru stiam ca suntem.

Irina Gheorghe

Facilitator/ Participant la programul de formare in constelatii sistemice

“Exista doua moduri de a trai viata: unul de a crede ca nu exista miracole; altul de a crede ca totul este un miracol” (Albert Einstein).
Cred in oameni si in capacitatea acestora de a-si fauri o viata frumoasa, in bunatatea lor si cred in puterea nemarginita a iubirii neconditionate. In urma cu 7 ani participam la prima mea tabara de dezvoltare personala, unde invatam despre valori, misiune personala si curaj. Era ca un dus rece pentru mine, caci imi traisem viata pana atunci punand pe primul loc listele de taskuri si deadlineurile din corporatie fara sa ma uit in interior si sa ma intreb care este bucuria sufletului meu.

De atunci am inceput sa acord mai multa atentie vietii de zi cu zi, cred in viata pe care o traim cu pasi mici, dandu-ne ragaz sa respiram si sa privim ceea ce ne inconjoara, invatand si bucurandu-ne de miracolele din jur si revenind cat mai des in interior, la noi, la bucuriile si tristetile noastre.

Am invatat despre mine si ceilalti folosind in special metode NLP, analiza tranzactionala, constelatii. De-a lungul timpului am “imprumutat” de la corporatia in care lucrez gandirea sistemica si organizarea dar si flexibilitatea si creativitatea din lucrul cu grupurile. In plus primesc caldura si iubire din rolul pe care il am ca mama.

Imi traiesc misiunea personala zilnic, aceea de sustine oamenii sa devina versiunea lor cea mai buna si fac acest lucru din toata inima, fie incurajand colegii si membrii echipei cu care lucrez, facilitand cursuri de public speaking si mastermind, tabere de dezvoltare personala, dar mai ales in cadrul sesiunilor individuale de coaching.

IRINA GHEORGHE

MIRELA SABĂU

Facilitator/ Participant la programul de formare in constelatii sistemice

Sunt implinita cand insotesc oamenii sa duca la capat proiecte, sa depaseasca dificultati si sa pastreze increderea in ceea ce pot realiza. Cred in oameni, imi place sa-i vad cum reusesc si cresc. Cred in performanta realizata dintr-un loc autentic si de echilibru, din contactul cu cine suntem cu adevarat .
Lucrez cu oamenii de diverse varste de aproape 25 de ani in contexte diverse: gradinite, licee, predare drept comercial si orientare in cariera in mediul universitar. Am lucrat cu corporatii, am format echipe, recrutez si ma implic in managementul societatii dmele de avocatura, acord consultanta de business in cadrul unor parteneriate de lunga durata.
Provocarile din activitatea profesionala si din familie m-au condus spre programe de dezvoltare personala, coaching si diverse formari, care au devenit o pasiune si carora le-am alocat mult timp si energie in ultimii 6 ani.
Coachingul este o misiune de suflet, indiferent de contextul in care il practic. Sunt Coach certificat ANC, Practician LAB Profile, Practitioner Coach + NLPt, absolvent al programului Master Practitioner Coach + NLPt, 2 ani de formare in lucrul sistemic cu metoda constelatiilor familiale sub indrumarea Jutta ten Herkel din Marea Britanie, cursuri de Analiza Tranzactionala si alte metode. In prezent imi finalizez lucrare de licenta la Facultatea de psihologie pe teme ce tin de educatia in familie.
Cred ca lucruri mici pe care reusim sa le facem pot aduce schimbari mari. Pentru noi, pentru comunitate si pentru oameni in general si sunt bucuroasa sa fiu Coach in Comunitatea Pasi pentru schimbare.

MIRELA SABAU
CE OBȚII?
Pentru mine, tabara de constelatii a fost un loc in care am putut fi cu ceilalti si in acelasi timp cu mine, un eveniment in care eu sunt o resursa pentru altii si ei sunt acolo pentru mine. Am putut lucra o tema importanta pentru mine si am simtit claritate si o relaxare a sufletului in legatura cu tema mea, imediat dupa. In acelasi timp am reprezentat elemente ale sistemelor colegilor mei, care aveau legatura si cu mine si mi-au adus un pic de miscare spre mai bine in teme pe care poate nu eram pregatita sa le aduc eu. Evenimentul a fost spatios, complex si complet si am simtit ca noi, participantii, sistemele si temele noastre sunt pe primul loc, facilitatorii fiind acolo pentru noi, adaptandu-se nevoilor noastre. Am simtit intimitate, curaj, siguranta si multa iubire printre oameni ca mine si diferiti de mine. M-am intors de acolo cu sufletul usor si plin. La cateva saptamani dupa eveniment, sentimentul persista…

Calina Mircea

Systemic Coach, Peaceful Evolution,
participant tabara iulie 2022
CÂND ȘI UNDE NE INTALNIM?
26 iunie – 1 iulie 2023

Tabara va incepe luni, 26 iunie la ora 16:00 si se va incheia sambata, 1 iulie ora 13:00. 

Forest Villa – Detox & Mindfulness Retreat Center Cisnadioara, Sibiu

– gazda primitoare, special destinata activitatilor de dezvoltare personala, la 10km de mers cu masina de Sibiu
– cadru natural placut si relaxant, la marginea padurii
– pensiune completa (mic dejun, pranz, cina) cu meniu vegetarian
– cazare in camere double (exista posibilitatea de a oferi si cazare in camere single intr-o pensiune din apropiere cu un cost suplimentar)
– acces la piscina exterioara, sauna si jacuzzi inclus in pretul de participare
– servicii de masaj contra cost

INVESTITIA TA:

Pretul de participare pentru o persoana este de 5.500 RON

Beneficiezi de urmatoarele reduceri cumulative:

– 10% discount daca esti deja membru al comunitatii Steps for Change (client individual, membru al grupului de constelatii sau participant la cel putin un curs deschis de dezvoltare personala)
– 10% discount daca platesti pana in 26 mai
– 10% discount pentru participantii la formarea in contelatii sistemice “Pasi pentru Schimbare”

Poti alege sa platesti si in rate, urmand sa discutam individual formula potrivita pentru tine. Mai multe detalii legate de plata vei primi dupa confirmarea inscrierii.

Desi noi iti recomandam sa te bucuri de experienta completa, daca programul nu iti permite, poti participa la aceasta tabara si minim 3 zile. In acest caz, pretul va fi direct proportional cu % de participare din pretul de lista. Pentru participarea partiala la program nu se acorda discounturi.

Pentru rezervarea locului, te rugam sa ne scrii pe adresa
raluca.mohanu@gmail.com.

Te asteptam cu bucurie!

“Tabara de constelatii presupune un proces intens, asumat, de constientizare a unor teme de viata care necesita a fi imbunatatite.
Pentru acest lucru este nevoie de a te simti pregatit, conectat la propriile probleme de viata pe care iti doresti sa le clarifici, sa le rezolvi, sa le constientizezi.
Sunt recunoscatoare pentru atentia, grija, suportul, intelegerea trainerilor si a intregului grup, pentru profesionalismul celor doi traineri si a celor doua facilitatoare, pentru claritatea pe care am primit-o in urma acestui program.
MULTUMESC!”

ANDREEA RADULESCU

consilier dezvoltare personala, consilier scolar Helikon Hub Educational, participanta la Tabara de Constelatii Sistemice – August 2020