REgasirea Bucuriei

Ne-am învățat să nu mai fim bucuroși. Da, ne-am învățat! Căci bucuria este darul inerent al sufletului, iar a o pierde este de fapt, doar a o uita, a o rătăci printre credințe, obiceiuri și tipare de comportament. Am coborât într-o lume care a uitat de bucurie, dar mai avem o șansă: ne putem reaminti!

E frumos sa fim bucuroși, dar cum să fiu bucuros/ bucuroasă când mă doare ceva, când amintiri triste mă înconjoară, când mi-e teamă de viitor, când sunt confuz/ă, când cei din jur îmi „apasă butoanele”, când nu cred că merit, când ”merge și-așa”, când cred că alții decid pentru mine? Când m-am obișnuit să sufăr (și familia mi-a fost un bun profesor….) iar nefericirea îmi este atât de cunoscută? Si când știu că oricum trece atât de repede?

Cum să mă bucur când pretutindeni (dar mai ales în viața mea) este atâta Suferință care mă apasă?

Dar daca le-aș privi dintr-o altă perspectivă?

Dacă ar exista un loc, niște oameni, niște resurse, niște practici care te-ar putea ajuta să îți schimbi aceasta perspectivă? Dacă ai avea ocazia să faci ceva diferit, să depășești sfera ta de cunoaștere, de credințe, de emoții cu care te-ai obișnuit… ai face-o? Sau ai găsi și aici motive să nu..?

CE RESURSE?

Cunoaștere din domeniul medicinei energetice, psihologiei și spiritualității.

CE VEI OBȚNE?

Te REașezi în Viața ta, te REconectezi cu cei de care te-ai separat sufletește, te REcalibrezi, te REaliniezi cu ritmurile corpului tău, și îți REvizitezi cu blândețe emoțiile blocate, te REalimentezi cu căldura și iubirea grupului, te REinventezi luând decizii mai funcționale pentru viitor, REîntinerești, jucându-te și eliberându-ți creativitatea.

CE PRACTICI?

REcunoasterea Suferinței, ca parte a călătoriei spre Bucurie:

  • Integrarea contrariilor (nu putem cunoaște Bucuria până când nu integrăm Suferința)
  • Acceptarea Suferinței (renunțarea la negarea, condamnarea, respingerea Suferinței)
  • Antrenarea Recunoștinței (exersarea momentelor de Recunoștință în mijlocul Suferinței/ datorate Suferinței)
  • Încrederea („știu” ca există un rost al Suferinței)

REconectarea la componentele bucuriei:

  • Mirarea, uimirea, privirea inocenta (depășirea mintii)
  • Curiozitatea, deschiderea, vulnerabilizarea (lucrul cu frica)
  • Non-judecata (renunțarea la critica si etichetare)
  • Responsabilizarea de sine (renunțarea la învinuire)
  • Creativitatea (lucrând cu tehnici desprinse din terapia prin arta)
  • Simplificarea (identificarea a ce nu îmi este necesar)
  • Dăruirea (împărtășirea din darurile mele)

REconectarea cu Natura și vitalitatea prin timp în aer liber, exerciții fizice și practici energetice.

REconectarea cu trecutul tău explorând Scenariul de Viata, Permisiunile si Interdicțiile Parentale, Emoțiile (si tehnici de eliberare emotională), Sistemul tău de Credințe și Valori, Triunghiul dramatic (Salvator – Persecutor – Victimă).  Vom practica exerciții inspirate din Analiza Tranzactională și Constelații Sistemice.

REconectarea cu sufletul prin exerciții de meditație si rugăciune.

Ce ai de făcut?

  • Nimic necunoscut. Toate sunt lucruri pe care le-ai mai făcut cândva, dar ai uitat. Lucruri pe care nu le-ai ancorat destul în viața ta, pe care nu le-ai mai prioritizat.
  • Nimic obișnuit. Sunt practici care îți pot părea străine, altfel de jocuri, altfel de conectare, altfel de comunicare.
  • Nimic nenatural. Sunt gesturi pe care corpul și sufletul tău le vor REcunoaște.
  • Nimic epuizant. REconectarea la bucurie te va energiza.

Care este Agenda zilei?

După înviorare, dimineața ne vom ocupa de aspecte care țin de trecut, de copilărie, părinți, povestea noastră de viată, credințe care nu ne mai servesc, obiceiuri care ne împiedică să accesăm bucuria de viață. REconectarea cu bucuria este un gest de REabilitare. Reabilitare a trecutului pe care învăț sa îl privesc ca pe o treaptă, nu ca pe un obstacol, ca pe un Maestru, nu ca pe un Despot.

După masă ne ocupăm de aspecte care țin de prezent: practici, conectare, prezență și acțiune diferită. Vom REînvăța să trăim bucuria aici și acum.

Seara o dedicăm aspectelor care țin de ludic: creativitate, joc și joacă.

Care este programul taberei?

Programul taberei începe luni, 5 august la ora 15 :00  și se încheie sâmbătă, 10 august la ora 13 :00.

 

Unde?

Pensiunea Recanto – Fundata ( Recanto )

  • cadru natural plăcut si relaxant, în vecinătatea masivului Piatra Craiului
  • pensiune completă (mic dejun, prânz, cină)
  • cazare în camere duble sau triple
  • servicii de masaj contra cost

    Deci? Ce motive ai să-ți refuzi bucuria?

Tabara de Spiritualitate “REgasirea Bucuriei”

CE LOC?

O tabără de 6  zile la munte in perioada 5-10 august 2024.

CARE ESTE PREȚUL?

5900 RON; prețul taberei include pensiunea completă.

Beneficiezi de următoarele reduceri cumulative:

–          10 % daca ești deja membru în comunitatea Steps4Change si comunitățile trainerilor

–          10% daca te înscrii și plătești pâna în data de 1 iulie 2024

Poți alege sa plătești în rate, urmând sa discutăm individual formula potrivită pentru tine.

In programele noastre oferim burse către cel puțin 10% dintre participanți, “zecuiala” fiind unul dintre principiile comunității. Daca îți dorești să participi la aceasta tabară dar nu poți achita acum toată suma necesară, te invităm sa ne trimiți o scrisoare de intentie până la data de 1 iunie 2024.

CE OAMENI?

RALUCA MOHANU

RALUCA MOHANU

Lucrez cu oamenii de 28 de ani, sunt facilitator sistemic și Master Practitioner Coach. In profesia mea (și în viața mea…) mă întâlnesc zilnic cu suferința dar și cu bucuria transformării ei. Am descoperit că dincolo de instrumentele terapeutice absolut necesare, pentru a ne vindeca avem nevoie de ceva mai mult, de ceea ce numim generic spiritualitate. Am avut șansa de a primi învățături spirituale autentice, pe care le-am integrat natural în meseria și viața mea. Am studiat meditația în Centrul Plum Village sub îndrumarea maestrului Thay (Thich Nhat Hanh), devenind ulterior profesoară de mindfulness. Am primit inițierile în terapia cu îngeri și mediumship de la Rita Muresan și acum ofer la rândul meu inițieri în această terapie. Sunt maestru Reiki și Shambala Reiki. Am primit inițieri în mediumship, am studiat citirea înregistrărilor akashice și practic regresia în vieti anterioare. Cea mai mare împlinire a mea profesională este faptul că am fondat comunitatea “Pași pentru Schimbare”, un loc de întâlnire a oamenilor care valorizează nu doar creșterea personală, ci și contribuția.

Monica Stoica

MONICA STOICA

profesor, mentor, autor sunt câteva dintre rolurile cu care mă prezint în fața cursanților mei. Îmi place să spun că sunt un găsitor, nu un căutător: găsesc oameni, contexte și oportunități de creștere și le îmbogățesc cu claritate și direcție. Sunt ghid și însoțitor pentru oameni care doresc să treacă printr-un proces de transformare sau se văd nevoiți să îl parcurgă datorită unor circumstanțe neplăcute. Sunt comunicator, adică am fost dăruita cu abilitatea de a accesa și transmite mesaje dintr-un câmp de cunoaștere superior.

Adriana Vasilache

ADRIANA VASILACHE

Mă autointitulez însoțitor de drum, în drumul către conectarea cu corpul, cu natura și cu bucuria vieții. Sunt mentor și coach, iar oamenii cu care lucrez îmi apreciază echilibrul, veselia și capacitatea de sinteza. La bază am o experiență profesională tehnică de peste 25 de ani, o experiență de peste 10 ani ca facilitator în lucrul cu oamenii, și o continuă educație în ultimii 15 ani pentru cunoașterea proprie și a celor din jurul meu, incluzând acreditarea în 3 școli de coaching. Pasiunea pentru sport și o viată sănătoasă, în armonie cu natura m-au ghidat către studiul menținerii sănătății și a stării de bine folosind atât metode clasice cât și tehnici alternative de lucru cu corpul sau cu energia.

Tu și ceilalți participanți, căci toți vom contribui cu darurile noastre, cu scânteia noastră de bucurie, entuziasm, iubire și căldură.

Date necesare completării facturii în vederea înscrierii la eveniment
PERSOANE JURIDICE